7 nejhorších pokračování slavných filmů
zdroj: Profimedia

7 nejhorších pokračování slavných filmů

22. 3. 2018 – 10:15 | Magazín | Redakce Osobnosti.cz | Diskuze:

Akční opus Pacific Rim tento týden pokračuje svým druhým dílem Povstání! Jenže zatímco před pěti lety byl první Pacific Rim příjemnou jednohubkou od Guillerma del Tora, nynějšího držitele Oscara za Tvář vody, Pacific Rim: Povstání z upoutávek působí značně lacinějším dojmem. Možná, že film nakonec překvapí - nebylo by to však poprvé, co se pokračování (relativně) slavného filmu divákům naservírovalo druhořadý nášup.

7) S. Darko

Původní Donnie Darko si vysloužil ovace za své bizarní zkombinování tématu dospívání a sci-fi. Jeho videofilmové pokračování však jenom naplnilo rčení, že když dva dělají totéž, není to nikdy totéž. Původní atmosféra na hraně magického realismu si spolu s logikou vzaly volno a nakonec zbyla jenom pachuť z využívání jména prvního dílu.

zdroj: Archiv

6) American Psycho II: All American Girl

Americké psycho si mnozí zřejmě pamatují jako první zásadní roli Christiana Balea, film o sériovém vrahovi (který si možná vše jen představoval) však zároveň fungoval i jako černá komedie a zároveň satira na konzumní 80. léta. Studio po úspěchu filmu proto udělalo logickou věc... a vzalo s ním nijak nesouvisející scénář o sociopatické agentce FBI, nalepilo mu název indikující pokračování Baleova filmu a vypustilo jej mezi masy.

zdroj: Archiv

5) Hvězdná pěchota 2

Nemlich stejný případ měla i druhá Hvězdná pěchota. Americké psycho 2 mělo alespoň tu čest ukázat cameo Patricka Batemana - Hvězdná pěchota 2 však nemá žádného z původních herců, ani satirickou rovinu prvního dílu, a už vůbec ne jeho davové scény. Co zbylo, bylo torzo kopie Vetřelce a Věci, v níž na původní film (či knihu) ukazovaly jen podobné kostýmy.

zdroj: Archiv

4) Vetřelec 3

Třetí Vetřelec dodnes vyvolává rozporuplné názory - pro někoho jde o nepochopený film, který se dobře snaží vrátit ke kořenům ságy, pro jiné jde o horor tak depresivní, že vykolejil nadějně se vyvíjející fikční svět. Pravda bude někde mezi. Oproti dodnes nejpopulárnějšímu druhému dílu je ale na každý pád z kontroverze vidět, že trojka má co dohánět.

zdroj: Archiv

3) Od soumraku do úsvitu 2

Jelikož první film Od soumraku do úsvitu překvapil svou změnou žánru - z černé kriminálnické komedie se totiž nečekaně změnil na upírský horor - druhý díl neměl příliš čím překvapit. Snad krom své nízké kvality. Nejenže totiž postrádá původní zvrat, ale navíc i vtipné dialogy anebo zajímavé postavy.

zdroj: Archiv

2) Protivný sprostý holky 2

Dodnes úděsně nedoceněné Protivné sprosté holky zaujaly dekádu nazpět jak šarmem talentovaných představitelek, tak i vědomím si svého vlastního žánru. Protivný sprostý holky fungovaly, protože uměly otočit klišé ve svůj prospěch. Televizní pokračování, které je vlastně spíše remake, se však muselo obejít jak bez nejlepších mladic své herecké generace, tak ztratilo i sebeironickost originálu.

zdroj: Archiv

1) Cloverfield Paradox

Nejhoršího žolíka si však vylosoval nejnovější film kanálu Netflix - velmi, velmi volné pokračování původního Monstra a Ulice Cloverfield 10 nejenže postrádá prakticky jakoukoliv spojitost se svými "předešlými díly", ale sama o sobě navíc působí jako to nejlacinější nelogické béčko z 50. let. Oba předešlé díly přitom nastolily takovou množinu otázek, že by každý z nich mohl napájet vlastní trilogii.

zdroj: Netflix

Zatím bez komentáře, buďte první!