6 slavných, kteří nesnášejí, že jsou slavní
Daniel Radcliffe | zdroj: Profimedia

6 slavných, kteří nesnášejí, že jsou slavní

26. 9. 2017 – 15:11 | Magazín | Redakce Osobnosti.cz | Diskuze:

Mnozí slavní herci, zpěváci či autoři tvoří, protože chtějí, aby jejich tvář poznal každý na světě. Pak je tu však trochu vzácnější sorta "introvertnějších" celebrit, které se proslavily tak trochu omylem. Některá jména ze šestice vybraných vás nejspíše překvapí.

6) Robert Pattinson

Na někoho, kdo před necelými deseti lety ukradl srdce každé divačky Stmívání nacházející se mezi 10-14 a 40-50 lety, byl Robert Pattinson na vrcholu své slávy prý v depresi z toho, jak ho popularita obrala o svobodu. "Nemohl jsem jít, kam se mi zachtělo, každý den jsem byl v bulváru, neměl jsem přístup k rolím, které jsem chtěl". Mnoho slavných včetně třeba Johnnyho Deppa prohlásilo, že je život celebrit nudí - Pattinson, který od té doby hraje skoro jenom v nezávislých dramatech, však působí dojmem, že mu to lze i věřit.

Robert Pattinson - Stmívání zdroj: SPI Film

5) Markus Persson

Tvůrce slavné hry Minecraft platí dost možná za první globálně slavnou celebritu mezi vývojáři videoher. Persson se nestal slavným přes noc, Minecraft v popularitě rostl nahoru několik let. Faktem ale je, že ačkoliv mu hra vydělala miliardy, původně mělo jít o zajímavou hříčku na pár měsíců práce. Persson byl vždy duší programátor a "vynálezce" nových her, na Minecraftu však vyhořel. Na Twitteru se vůbec netají tím, že se ve své slávě a bohatství cítí být nejizolovaněji za celý svůj život.

Markus Persson zdroj: tisková zpráva

4) Chris Evans

Když se vrátíme nohama na Zemi (doslova), své problémy se slávou má i Kapitán America. Evans od svého průlomu nikdy nebyl zcela neznámý, ale až do výskytu v marvelovkách ani nebyl globální hvězdou. V rozhovoru pro The Boston Globe si přitom později povzdech, že i když na počátku své dráhy prahnul po slávě, dnes se naopak drží zpátky. Z výsluní totiž není cesty zpět. "Jakmile jste jednou Brad Pitt, už nemůžete nebýt Brad Pitt," dodal. Inu, Brad Pitt souhlasí – také on si totiž v jiném svém rozhovoru na slávu postěžoval.

Chris Evans - Captain America: Návrat prvního Avengera zdroj: Falcon

3) Jennifer Lawrence

Je rozdíl mezi tím, být průměrně slavná globální herečka, a mezi tím, když vás miluje celá jedna generace. JLo se v posledních pěti letech rozhodně zařadila do druhé třídy, jak se však loni svěřila pro Glamour, stalo se tak k její nelibosti - nerada si prý stěžuje přespříliš, ale i taková drobnost, jako mít pod kontrolou, kdo kdy ji kdo vyfotí, nad čímž má moc kdokoliv z běžných smrtelníků, je mimo její kontrolu. Sama přiznala, že ve srovnání s benefity slávy je to maličkost, přesto jde o otravu.

Jennifer Lawrence - Pasažéři zdroj: Falcon

2) Neil Armstrong

První muž na Měsíci by teoreticky měl potenciál být slavný až do konce života. Jak to víme? Od druhého muže! Buzz Aldrin možná na Lunu doskočil až jako druhý, celý život však platil za astronautickou celebritu se vším, co k tomu patří. Dodnes se vyjadřuje ke kosmickému programu, zatímco jedním dechem sdílí fotky z Antarktidy na Instagram. Armstrong se však po cestě na Měsíc stáhl z veřejného života - dle svých blízkých se chtěl vrátit k normálnímu životu a představa, že by měl být například mezi svými kolegy protěžován kvůli své zkušenosti, ho aktivně štvala.

Buzz Aldrin, Neil Armstrong zdroj: ThinkFilm

1) Daniel Radcliffe

Statistika toho, jak sláva zacloumá s dětmi, by skoro byla důvodem k tomu postavit dětské hraní do ilegality. Jedním z mála dětských herců, který neskončil na odvykačce, je i slavný představitel Harryho Pottera. V pubertě s ním popularita zřejmě notně cloumala, od konce filmové ságy se však Radcliffe stáhl do ústraní, natočil jenom pár filmů a věnuje se spíše divadlu. Vše naznačuje, že Radcliffe nenávidí životní styl slavných, a vyhýbá se vymetání večírků i expresivnímu poutání pozornosti.

Daniel Radcliffe - Harry Potter a Fénixův řád zdroj: Warner Bros. CZ

Zatím bez komentáře, buďte první!