6 slavných celebrit, jejichž kariéra jde do háje
zdroj: Vertical Ent.

6 slavných celebrit, jejichž kariéra jde do háje

16. 10. 2017 – 12:09 | Magazín | Redakce Osobnosti.cz | Diskuze:

Gerard Butler se již tento čtvrtek 19.10. představí v ultimativním katastrofickém (pomlčka béčkovém) filmu Geostorm: Globální nebezpečí. Tentýž Gerard Butler, který ještě před pár lety ve filmech jako Ctihodný občan nebo 300: Bitva u Thermopyl působil jako áčkový herec. Butler není jediná někdejší hvězda, jejíž kariéra míří rovnou do septiku. Vybrali jsme pár dalších.

6) Clive Owen

Deset let nazpět se o Clivu Owenovi mluvilo jako o potenciálním Jamesi Bondovi. Objevoval se v komediích i sci-fi dramatech, jako byli Potomci lidí. Za tu dobu však žádný z jeho dalších filmů příliš neoslnil, jakkoliv ani nevyvolal ovace očí pozvednutých ve sloup jako i Gerarda Butlera. Poslední Owenův ambicióznější projekt byl televizní Knick, který sice mohl v produkční kvalitě konkurovat filmům, po druhé řadě se však dočkal zrušení.

Clive Owen - Potomci lidí zdroj: Bontonfilm CZ

5) Halle Berry

Oscarová herečka na dlažbě? Ne tak docela - Halle Berry se stále objevuje v kvalitních filmech, nejnověji ve druhém Kingsmanovi, pár let nazpět v Atlasu mraků. Je rovněž stálicí série X-Men. Problém je, že žádný z nových filmů na ní přímo nestojí. S výjimkou Tísňové linky byl její poslední film, který s ní stál a padal, Gothika z roku 2003. Na někoho, o kom se mluvilo jako o moderním hollywoodském talentu, je to poněkud nemastný neslaný výsledek.

Halle Berry - Atlas mraků zdroj: EEAP Film Distr.

4) Mel Gibson

Australský bouřlivák - jestli tak lze nazvat někoho, kdo v telefonu vyhrožuje své manželce znásilněním a zní při tom jako psychopat - si za problémy své kariéry samozřejmě může především sám. Gibson herec přestal být relevantní ve chvíli, kdy se kolem něj opakovaně objevovaly informace ohledně opileckých, rasistických výlevů. Gibson režisér stále dovede vyvolat husinu - jeho nejnovější Hacksaw Ridge: Zrození hrdiny však přišel po desetileté režijní pauze a na příští rok Gibson plánuje pokračování (?) Umučení Krista, což páchne jistou tvůrčí vyčpělostí. Zdá se, že z Gibsona tak druhý Clint Eastwood nejspíše nebude. Třeba ale v příštích 20 letech ještě překvapí.

Hacksaw Ridge: Zrození hrdiny zdroj: Bioscop

3) Gerard Butler

Skoro se chce říct, že posledním dobrým filmem Gerarda Butlera byl Ctihodný občan z roku 2008 - ale ani to by nebyla pravda. Butler byl vždy oblíbený především jako solidní béčkový herec. Ani jeho romantické komedie, ani akční flákoty v čele s Třístovkou z roku 2006, rozhodně neplatily za jakkoliv intelektuální snímky. Když nic jiného, uměly si najít dostatečnou popularitu. Od Pádu Bílého domu však Butler jede moderní verzi céčkového filmu, která si na sebe sotva vydělá.

Gerard Butler - Pád Bílého domu zdroj: Bontonfilm CZ

2) Charlie Sheen

Bylo zřejmě nevyhnutelné, že v 80. a 90. letech extrémně populární Charlie Sheen bude muset ze svého piedestalu trochu seskočit. I to, co by jinde bylo známkou poklesu - jeho vlastní sitcom Dva a půl chlapa - však Sheen dovedl překovat ve zlatý důl. Stejně jako v případě Mela Gibsona, i Sheenovy výlevy a neutuchající kontroverze, vrcholící oznámením o nemoci AIDS, však Sheenovi uzamknuly i cestu do komedií. Ve srovnání s jeho otcem, který v mládí také užíval plnými doušky, ale i ve stáří sehrával významné vedlejší role, je to poněkud degradující konec.

Charlie Sheen, Jon Cryer, Angus T. Jones - Dva a půl chlapa zdroj: Columbia Broadcasting System

1) Shia LaBeouf

Před deseti lety se hvězda Shia LaBeoufa začala psát s prvními Transformers. Nedlouho poté se objevila zmínka, že si Shia zahraje v novém Indiana Jonesovi po boku Harrisona Forda s tím, že po něm možná převezme štafetu. A na kontě měl i solidní nové filmy jako Disturbia či Oko dravce. Rychloposuvem do dnešní éry je Shia LaBeouf již po dva roky především zdrojem poučení, proč to nepřehánět s alkoholem a drogami. Naposledy zaujal, když vysílal na internetu maraton všech svých filmů, který po celou dobu zabíral jeho mezi diváky. Jako kousek moderního umění to nebylo špatné. Spíše než jako pocta lepším časům kariéry to však působilo dojmem předehry k sebevraždě.

Shia LaBeouf - Disturbia zdroj: Bontonfilm CZ

Zatím bez komentáře, buďte první!