6 nejslavnějších zpěváků všech dob
zdroj: Profimedia

6 nejslavnějších zpěváků všech dob

8. 1. 2018 – 20:31 | Magazín | Redakce Osobnosti.cz | Diskuze:

Právě dnes 8.1. je to 83 let, co se narodil Elvis Presley, přezdívaný Král. Jak je však na tom Král ve srovnání se slávou svých nástupců i předchůdců? Vybrali jsme šest nejslavnějších zpěváků dle toho, jak je řadí sami fanoušci.

6) Frank Sinatra

Není nejmenších pochyb, že Frank Sinatra změnil hudební historii. Jakožto showman se však nejvíce proslavil především ve světě filmu – ostatně i jeho nejslavnější song New York, New York vznikl právě jako součást filmového soundtracku. Nelze jej tedy než v elitě posadit na pomyslné poslední místo.

zdroj: Archiv

5) Aretha Franklin

I když je u nás Aretha Franklin povážlivě málo známá, ve skutečnosti ji můžeme považovat nejen za jednu z klíčových zpěvaček soulové éry, ale i jednu z nejvýznamnějších hudebních tvůrkyň vůbec. Druhá nejúspěšnější držitelka cen Grammy vůbec ostatně není nazývána „Královnou soulu“ jen tak pro nic za nic – a právě ze soulu následně čerpaly inspiraci mnohé další hudební proudy. Aretha je mimochodem jediným doposud žijícím jménem z našeho seznamu…

zdroj: Archiv

4) Whitney Houston

Extrémně populární je stále i Whitney Houston, popová a R&B zpěvačka, od jejíž smrti letos v únoru uplyne šest let. Co do cen sice neposbírala tak velkou řádku sošek jako Aretha Franklin, z hlediska prodejů a počtu posluchačů je ale opak pravdou. Podle statistik Guinnessovy knihy rekordů jde o nejoceňovanější umělkyni všech dob.

zdroj: Archiv

3) Elvis Presley

Král samotný se v žebříčcích hudebních fanoušků umístil na třetím místě. I to je však vzhledem k dalším dvěma jménům pod ním fantastický úspěch - zvláště uvážíme-li, že z celého tria odešel po ose času nejdál - a tak je i nejméně aktuální. Elvis byl ovšem jednou z prvních globálních celebrit, kolem něhož se utvořila "Beatlemania před Beatlemanií", jeho jméno tak má zvuk i dnes!

zdroj: Archiv

2) Michael Jackson

Mezi americkými performery na jeho slávu navázal až Michael Jackson, a to ačkoliv si s ním Elvis nemohl být méně nepodobný. Jackson uměl krom svého excentrického projevu využít satelitní televizi podobně umně, jako Elvis operoval s televizí národní. Dodnes neexistuje jediný známý performer, který se neinspiruje nějakou částí Jacksonova přístupu.

zdroj: Archiv

1) Freddie Mercury

Skutečným bohem mezi zpěváky je však teprve Freddie Mercury. Nejde jenom o výstřední projev, ale i naprosto fantastický pěvecký repertoár jdoucí ruku v ruce s fenomenálními klipy. Freddie má navíc tu pochybnou „výhodu“, že na rozdíl od Michaela Jacksona a Elvise nestihl zestárnout a sejít ze slávy. Jako každý fenomenální příběh i ten jeho končil velkou tragédií – a tak nás jeho nevyřčené možnosti dodnes nepřestávají fascinovat.

zdroj: Archiv

Zatím bez komentáře, buďte první!