6 nejkontroverznějších rapperů
zdroj: Profimedia

6 nejkontroverznějších rapperů

19. 2. 2018 – 12:00 | Magazín | Redakce Osobnosti.cz | Diskuze:

Kalifornský rapper TYGA míří do Prahy! Zpěvák, který mimo jiné složil song Ride Out z posledního Rychle a zběsile, již 20. února vystoupí ve Foru Karlín. TYGA již samozřejmě neplatí za starou ligu rapperů, kteří měli k podsvětí tak blízko, že do něj mnohdy patřili – to však neznamená, že moderní rappeři stále nemohou být vysoce kontroverzní, ale pro mnohé o to atraktivnější materiál!

6) Ol‘ Dirty Bastard

Je to již 14 let, co na předávkování zemřel Ol' Dirty Bastard, člen Wu-Tang Clan, talentovaný muzikant a také jeden z nejkontroverznějších rapperů vůbec. Sám měl přímé konfrontace se zákonem – zatčen byl třeba po pokusu o loupež nebo držení drog. Byl rovněž několikrát postřelen, nikoliv však policií, ale konkurenčními rappery. Nakonec jej ve 35 letech dostal někdo docela jiný – kokain v kombinaci s léky proti bolesti.

zdroj: Archiv

5) Ice T

Zatímco Ol‘ Dirty Bastard byl pro mainstream ještě příliš okrajovým příběhem, Ice T už nejspíše dobře znáte – od 90. let je jednou z tváří Práva a pořádku, krom toho se mihl v desítkách filmů včetně cyberpunkového Johnnyho Mnemonica. Ice T byl však za mlada rovněž členem losangeleského gangu a pravděpodobně se účastnil některých jeho výpadů, během svého působení v armádě si rovněž „vypomáhal“ jako pasák prostitutek na Havaji. Nechvalný byl i jeho song Cop Killer.

zdroj: Archiv

4) Tyler, the Creator

Naproti tomu Tyler, the Creator je dnes na vrcholu slávy – vlastní svou internetovou televizi i oděvní značku. Vypracoval se z alternativní rappové scény. Přesto je i on v očích mnoha přehršle problematický. V minulosti se dočkal jak zatčení policií, tak dělal v médiích vlny svými vrchovatě homofobními urážkami a některými texty plnými popisu násilí na ženách.

zdroj: Archiv

3) Kanye West

Je třeba říkat víc? Kanye West, jeden z největších muzikantů této generace, má na kontě celou řadu nejrůznějších kauz. Většina však nesouvisí s tím, že by po někom střílel nebo někoho přepadl. Kanye namísto toho... mluví většinou přesvědčeně o věcech, kterým příliš nerozumí. Jedním z mnoha příkladů bylo, když v rádiu řekl, že Obama oproti Bushovi mladšímu nemohl prosadit řadu politik, protože není žid (což ovšem nebyl ani Bush). Rád rovněž sám sebe přirovnává k lidem jako byl Leonardo da Vinci nebo Kurt Kobain.

zdroj: Archiv

2) Eminem

Zpátky ke kontroverzi, která se počítá! Eminem, jediný bělošský rapper našeho přehledu, si vysloužil kritiku za své homofobní a protiženské texty. Jak na tom jsou jeho písničky, si každý bude muset rozhodnout sám – fakt je, že Eminem rovněž čelil soudní při od své matky o 10 milionů dolarů. Faktem rovněž je, že i pokud je vše uvedené pravda, Eminem to uměl vždy zamaskovat a zahrát do outu.

zdroj: Archiv

1) N.W.A.

Formace, jejímiž členy byli také veleslavní rappeři Ice Cube a Dr. Dre, si však vysloužila první místo za samotný etalon kontroverzního rapperského songu – jeden ze symbolů 90. let jménem Fuck the Police! Píseň byla tím populárnější, čím více rádií ji zakazovalo. Obsahovala explicitní zmínky drog, násilí i sexu, tedy všeho, co se obvykle nenosí – zvláště v komunitě, která má mnohdy pletky se zákonem. N.W.A. jsou právě proto dodnes značně populární.

zdroj: Archiv

Zatím bez komentáře, buďte první!