6 nejdivnějších povolání, které lidé vykonávají během vánoc
Santa | zdroj: Profimedia

6 nejdivnějších povolání, které lidé vykonávají během vánoc

29. 12. 2018 – 14:16 | Magazín | Redakce Osobnosti.cz | Diskuze:

Závěr roku je tradičně spojen s kouzlem vánočních svátků. Ruku v ruce s nimi však kráčí i několik prapodivných povolání, které na svůj čas čekají po většinu zbylého roku.

6) Psí spřežení

V našich končinách něco podobného samozřejmě není úplně třeba, zejména v severských zemích jsou však vánoce spojené i s vyšší poptávkou po vedoucích psích spřežení. Za 300 korun na hodinu tak můžete v dané oblasti získat příjemnou sezónní brigádu!

5) Hasiči a záchranáři

U tohoto džobu samozřejmě neplatí, že by se jeho vykonavatelé v průběhu roku flákali s rukama v kapsách. Přesto jsou vánoce – v kontrastu prakticky ke všem jiným povoláním – pro pohotovostní složky nepříjemně živým obdobím.

4) Sborový zpěvák

Ani sbory nejsou v průběhu zbytku roku v hibernaci – platí však, že během vánoc poptávka po jejich aktivitě (zvláště v zemích jako Česko) rapidně vzroste. Pokud byste však u nich hledali sezónní přivýdělek, stejně jako v případě hašičů budete mít nejspíše smůlu…

3) Laponský číšník

Naštěstí to můžete dohnat v roli (nejen) laponského číšníka – právě po téhle profesi je totiž během vánoc poptávka v Laponsku, kde si lze za hodinu v roli námezního číšníka přivydělat až 300 korun na hodinu. Obdobně stoupá poptávka také v některých českých rezortech.

2) Elf

České vánoce mají tu výhodu, že jejich oficiální maskot není snadno zneužitelný byznysem – alespoň dokud je dětská práce ilegální. V zámoří, a mnohdy také i u nás, však totéž neplatí. Unikátní povolání v roli Santových pomocníků tak může „komparzistům“ během vánoc vynést až 200 liber na hodinu a falešné uši k tomu!

1) Párty Santa

Největší poptávka je však samozřejmě, stále zejména na západ od nás, po klonech Santa Clause. Nemluvíme však o jeho inkarnacích v nákupních střediscích, kdy si mu děti sedají na klín. Daleko lukrativnější je být za Santu na firemním vánočním večírku – krom alkoholu a jídla zdarma vynese takové řemeslo svému vykonavateli až 1000 korun na hodinu.

Lze si představit, že něco velmi podobného u nás platí tři týdny před vánoci v podobě Mikuláše a jeho party.

Zatím bez komentáře, buďte první!