6 nejdivnějších filmových remaků
zdroj: Falcon

6 nejdivnějších filmových remaků

18. 12. 2017 – 11:00 | Magazín | Redakce Osobnosti.cz | Diskuze:

Již tento čtvrtek do kin dorazí nové Jumanji, remake stejnojmenného hitu z roku 1995. Nový snímek s podtitulem „Vítejte v džungli!“ je však již na první pohled zcela jiná káva. Nejde o první ani poslední prapodivný filmový remake stejného ražení.

6) Klub rváčů z Bollywoodu

Bollywood je proslulý svými roztančenými snímky, v nichž je k nalezení tolik muzikálových čísel, jako i indických krasavic. Je tedy logické, že jeho předělávka Klubu rváčů pojmenovaná jako Fight Club: Members Only, nabídne něco, co svět dosud neviděl. Výsledek vlastně není ani tak předělávka Fight Clubu jako spíše dočista odlišným filmem s „podobným“ názvem…

zdroj: Archiv

5) Jumanji: Vítejte v džungli!

Že je nějaký remake bizarní, ještě nutně neznamená, že bude i špatný. Předělávka Jumanji totiž vzdor jisté nostalgii po Robinu Williamsovi působí dojmem inovovaného konceptu – alespoň dle trailerů. Namísto deskové hry se tu bude hrát videohra a namísto katastrofického bijáku populárního v 90. letech se vypravíme na tropický ostrov. S původní látkou nemá nové Jumanji však tak ani onak nic moc společného…

zdroj: Falcon

4) Růžový panter

Když se řekne „Růžový panter“, jenom ty největší lidské zrůdy si namísto klasiky Petere Sellerse vybaví předělávku/pokračování se Stevem Martinem, jak vznikla v roce 2006. Snímek se pro své bohapusté vykrádání předlohy dočkal zpražení jak kritiky, tak i fanoušky předlohy. Přesto však remake vydělal nejvíce v rámci ságy (ačkoliv částečným důvodem bude zřejmě inflace).

zdroj: Archiv

3) 12 rozhněvaných mužů (v Číně)

Kultovních 12 rozhněvaných mužů se dočkalo nejrůznějších předělávek – formát „hromada slavných herců v komorním dramatu“ má totiž co říct i dnes. Dost možná nejdivnější předělávkou je však čínská verze, a to už jen kvůli tomu, že v Číně jaksi soudní systém nevyužívá služeb porot tak, jako v USA. V čínském filmu 12 občanů tak režisér Xu Ang přináší strhující příběh… ze zkoušky právnické školy ze západního soudnictví. Porota ve filmu usedá „jen jako“ a sama to dobře ví. Přesto, či možná proto, jde o dost možná nejlepší snímek z našeho seznamu – 12 občanů se dočkal velmi dobrých ohlasů a hned několika festivalových cen.

zdroj: Archiv

2) Psycho

Někoho v historii to dříve či později muselo napadnout – co kdyby vznikl remake, který by byl scénu po scéně naprosto identickou předělávkou původní předlohy? Právě tak vzniklo Psycho z roku 1998, natočené Gusem Van Santem – dost možná nejzbytečnější film dějin je na jednu stranu naprosto redundantní, na stranu druhou je však nutno říct, že jako experiment svou roli plní. Nyní již totiž víme, že podobné předělávky nemají smysl!

zdroj: Archiv

1) Rituál

Prakticky žádný seznam divných filmů se nemůže obejít alespoň bez jednoho filmu Nicolase Cage, a tím pro tento žebříček bude jeho Rituál. Kdysi mrazivý sedmdesátkový thriller o rizicích náboženského fanatismu se v Cageově remaku změnil v parodii sebe sama, korunovanou přehledem těch nejpřehrávanějších scén v historii filmu. Remake Rituálu je dokonce tak špatný, že se ho jeho vlastní režisér zřekl.

zdroj: Archiv

Zatím bez komentáře, buďte první!