6 herců, kteří při natáčení skoro zemřeli
zdroj: Profimedia

6 herců, kteří při natáčení skoro zemřeli

10. 8. 2017 – 17:00 | Magazín | Redakce Osobnosti.cz | Diskuze:

Ačkoliv je občas vykoupeno slávou a tučnými zisky, natáčení filmů je náročná robota – a občas si dokonce žádá i oběti na životech! Nejslavněji při incidentech na place zemřel Brandon Lee, syn neméně populárního Bruce Lee. V jeho stopách však skoro šlo i několik dalších herců a hereček, a to včetně pár z posledních let!

6) Isla Fisher

Film: Podfukáři

Problém s natáčením úniku ze zatopené skleněné nádrže je skutečnost, že je tato vyrobena ze skla – po kaskadérce se tak nedá sáhnout. Herečka z Podfukářů Isla Fisher se tak pro horší průpravu během natáčení scény „útěku“ vlivem špatné koordinace skutečně zevnitř nemohla dostat ven! "Můj řetěz uvízl. Musela jsem opravdu plavat na dno. Nemohla jsem jinak nahoru. Všichni si mysleli, že se chovám báječně. Že vypadám, jako bych se skoro topila. Nikdo si neuvědomoval, že se skutečně snažím přežít," odhalila Fisher.

Isla Fisher - Podfukáři zdroj: tisková zpráva

5) Jackie Chan

Film: Police Story

Starý dobrý Jackie si samozřejmě přivodil tak velký počet zranění, že je skoro nemožné je všechny vyjmenovat. Jednu z nejkrutějších odřenin si přivodil na place Police Story, když kolem něj ve scéně rvačky v obchoďáku vybouchne množina žárovek. Jackie si přivodil nalomení dvou obratlů, vykloubení pánve a popálil si ruce. Nechybělo mnoho a mohlo být hůře.

Jackie Chan - Police Story zdroj: Vapet Production

4) Daniel Day-Lewis

Film: Gangy New Yorku

Slavný matador autentického hraní při natáčení Gangů New Yorku učinil zřejmě nejbizarnější, ač na první pohled nepříliš problémové rozhodnutí - vlivem nachlazení si na natáčení přivodil zápal plic. Jelikož však v éře, kdy se film odehrával, na nemoc neexistoval jiný lék než odpočinek, Lewis se rozhodl, že bude jednat stejně. Vlivem fyzicky náročného natáčení se ovšem jeho stav stále zhoršoval, až mu doktoři sdělili, že bez moderní medicíny mu hrozí komplikace a smrt. Kdyby si své původní rozhodnutí nerozmyslel, šlo by o nejspíše nejbizarnější skon v historii kinematografie.

Daniel Day-Lewis, Leonardo DiCaprio - Gangy New Yorku zdroj: Miramax Films

3) Jason Statham

Film: Postradatelní 3

Ačkoliv trojka této série nemá pověst filmu s nejlepší akcí pod sluncem, Jasona Stathama její natáčení skoro přišlo příliš draze. Ve scéně, kdy je za volantem náklaďáku, mu doopravdy selhaly brzdy a vůz skončil v jezeru. Statham musel z vody vyskočit a doplavat na pevninu (což ve vodě a v oblečení není zrovna trivialita), jinak mu hrozilo, že se potopí pod hladinu.

Expendables: Postradatelní 3 zdroj: Bontonfilm CZ

2) Halle Berry

Film: Dnes neumírej

Nikoliv vybuchující auta nebo přestřelky, ale postelová scéna skoro stála život Halle Berry ve dvacáté bondovce. Když totiž herečka tokala mezi peřinami s Piercem Brosnanem, jeden z "eroticky pojídaných" fíků ji uvízl v hrdle. Během několika sekund se začala dusit a bylo zřejmě potřeba Heimlichova zákroku, aby její kariéra neskončila poněkud předčasně.

Halle Berry, Pierce Brosnan - Dnes neumírej zdroj: Bontonfilm CZ

1) Michael J. Fox

Film: Návrat do budoucnosti 3

Příliš prvotřídní herectví na place předvedl nakonec i Michael J. Fox. Když měl totiž zahrát umírajícího oběšence, v jedné ze scén provedl záběr bez jistící bedny pod nohama - a do role se "vžil" příliš autenticky. Na 30 sekund z nedostatku vzduchu omdlel, než štábu došlo, o co vlastně jde.

Michael J. Fox - Návrat do budoucnosti 3 zdroj: tisková zpráva

Zatím bez komentáře, buďte první!