5 slavných hereček, které během natáčení byly těhotné. Poznali jste to?
zdroj: Unsplash.com

5 slavných hereček, které během natáčení byly těhotné. Poznali jste to?

4. 3. 2021 – 7:54 | Magazín | Inzerce

Nečekané těhotenství umí změnit plány i v Hollywoodu. Které hvězdy stříbrného plátna natáčely těhotné a jak se rostoucí bříško podařilo filmovým tvůrcům zamaskovat?

Zatímco většina žen pracuje téměř až do porodu, natáčení v těhotenství není nic jednoduchého jak pro nastávající maminky, tak zbytek štábu. Na druhou stranu díky šikovným kostýmům, precizní práci s kamerou a digitálním efektům to většina diváků na plátně ve finále ani nepostřehla.

Kate Winslet ve filmu Divergence
Během natáčení filmu Divergence byla Kate Winslet už v pátém měsíci těhotenství. Bříško se povedlo zamaskovat tmavým oblečeným a šikovnými úhly kamery. A jak to bylo s akčními scénami, kterých ve filmu není málo? Kate Winslet kaskadéra odmítla a všechny akční scény dotočila hned po porodu. Na plac se pak vrátila s čerstvě narozeným synem a přestávky po náročných scénách pak pravděpodobně trávila opřená o kojící polštář a s malým Bearem v náručí.

Scarlett Johansson v Avengers of Ultron
Kvůli rostoucímu bříšku Scarlett Johannson se musel harmonogram natáčení filmu Avengers: Age of Ultron přepsat od základů. Všechny scény s Černou vdovou se natáčely v podstatě hned poté, co padla první klapka filmu. A to nejen kvůli akčním záběrům, ale také přiléhavému oblečení, které je pro Černou vdovu tolik typické.

Hally Berry jako nezkrotná Storm
Skrýt známky těhotenství byla obrovská výzva také pro filmový štáb při natáčení snímku X-Men: Budoucí minulost. A protože Hally Berry by to jen horko těžko skrývala v upnutém kostýmu Storm, všechny scény se natočily na jeden zápřah, a to hned na začátku natáčení. Filmovou premiéru už si pak herečka užila s čerstvě narozeným dítětem.

Black Lively jako dobrodružná surfařka
Na akční scény v divokých vlnách, které zvládla Black Lively v prvních týdnech těhotenství ve filmu Mělčiny, by si troufla málokterá nastávající maminka. Všechny navíc zvládla sama a kaskadéra si vyžádala až na poslední dva týdny natáčení.

Reese Witherspoon v Jarmarku marnosti
Oscarová herečka a trojnásobná matka nepolevila v práci ani při jednom ze svých těhotenství. To poslední si užila při natáčení filmu Jarmark marnosti, ve kterém kostymérky rafinovaně skryly těhotenské bříško pod nabírané spodničky. Ve filmu si ale můžete v některých scénách všimnout, že Reese až podezřele často stojí za většími kusy dobového starožitného nábytku.

Angelina Jolie ve filmu Výměna
Angelina Jolie nečekaně otěhotněla při natáčení dramatu výměna. A protože už se blížila poslední klapka, snažila se své těhotenství utajit až do konce. To se jí ale nakonec nepovedlo, při natáčení herečka zkolabovala a musela tak s pravdou ven. Natáčecí harmonogram ale těhotenství ve finále nijak nenarušilo a po premiéře se Angelině narodila dvojčata Knox a Vivienne.

V případě hlavních ženských rolí ale kvůli těhotenství často dochází k přeobsazení. A někdy to vypadá, že to celé snad bylo rukou osudu. Třeba v případě těhotné Nicole Kidman, kterou ve filmu Předčítač na poslední chvíli nahradila Kate Winslet, jež za svůj působivý výkon v tomto snímku dostala prvního a zcela zaslouženého Oscara.