5 slavných celebrit s kriminální minulostí
zdroj: Cinemart

5 slavných celebrit s kriminální minulostí

19. 6. 2017 – 13:21 | Magazín | Redakce Osobnosti.cz | Diskuze:

Transformers jdou opět do boje! Již pátý díl jejich hrané ságy jménem Poslední rytíř jde do kin tento čtvrtek 22.6. a přinést má krom záběrů na obrovské digitální roboty třebas i odpověď na to, k čemu "doopravdy" sloužilo Stonehange. Nás však tentokrát zaujala spíše skutečnost, že pátý díl Transformers je další velkou rolí Marka Wahlberga - herce, který je živoucím důkazem toho, že i když máte na triku kriminální minulost, nikdy není pozdě přehodit výhybky! Herci, kteří měli pro role gangsterů více skutečností, než se běžně nosí, jsou však téma samo o sobě...

Charles S. Dutton seděl za vraždu

Černošského elegána můžete znát z rolí odsouzence Dillona z Vetřelce 3 anebo třeba vrahounského terapeuta Dr. Greye z Gothicy. Nezmiňujeme to náhodou – Dutton objevil krásu herectví, když si ve vězení odpykával týdenní pobyt na samotce. Do cely si směl vzít jedinou knihu, a jeho volba padla zrovna na černošské divadelní scenáristy. Dutton si odsloužil tři roky za zabití muže, který jej dle jeho slov napadl. Prozření na samotce však změnilo jeho další život a přivedlo jej na dráhu herectví!

Charles S. Dutton, Vetřelec 3 zdroj: 1992 Twentieth Century Fox

Duane "Dog" Chapman jako ilegální motorkář

Amerického lovce odměn s přezdívkou Dog zřejmě znají jenom příznivci obskurních zámořských reality show, jako je jeho pořad Dog the Bounty Hunter. Dogův příběh však stojí za pozornost i mimo bez zbytečné omáčky. Jako mladík byl totiž členem ilegálního motorkářského gangu jménem Devils Diciples (sic), s nímž se účastnil nejméně 18 loupežných přepadení. Nakonec byl na vrcholu 70. let odsouzen do vězení za vraždu prvního stupně - ačkoliv dle svých slov se činu účastnil jenom nepřímo, když čekal po celou dobu činu v autě. Když po dokroucení trestu a opuštění vězení Dogovi hrozilo opět zabásnutí, tentokrát kvůli neplacení alimentů, soudce mu jako tvrďákovi navrhl dopadení jiného kriminálníka. Budoucí celebrita byla na světě.

Duane 'Dog' Chapman zdroj: Profimedia

Sean Penn a domácí násilí

Popojedeme vstříc větším jménům – alespoň co se týče filmové kariéry, nikoliv té kriminálnické. Sean Pean totiž rozhodně platí za jednoho z nejvýznamnějších herců své generace - na někoho, kdo má však pověst svobodomyšlenkářského obhájce lidských práv měřil mladý Penn občas dvojím metrem. Jeho výbuchy hněvu mnohdy vedly k násilí a zatčení, pouze jednou však Penn skutečně skončil na delší dobu za mřížemi. Stalo se tak v roce 1987, kdy mladému herci hrozilo dýchat přecezený vzduch po celých 60 dnů za to, že na place filmu Colors napadl komparzistu. Odsloužil si nakonec jen frakci období, kdyby však jeho tehdejší žena Madonna podala oznámení za domácí násilí, Pennovi by notně zateklo do bot.

Sean Penn zdroj: tisková zpráva

Christian Slater a tři měsíce v chládku

Taktéž akční herec Christian Slater se rozhodně nedrží pravidla, že ženu ani kyticí neuhodíš. Dnes už lehce pozapomenutý matador, který se z posledních let nejvíce mihnul v kresleném seriálu Archer či v Nymfomance, byl v roce 1997 odsouzen na tři měsíce do vězení za napadení jak své přítelkyně, tak i následně zasahujícího policisty. To celé zatímco byl intoxikován. Slater si odsloužil plnou palbu a k tomu i další tři měsíce na odvykačce. Měl ostatně už praxi – již v roce 1989 totiž strávil ve vězení 10 dnů za řízení v opilosti.

Christian Slater, Sám v temnotě zdroj: Interactive Film Sales International

Mark Wahlberg a zločiny z nenávisti

Ačkoliv dnes Mark Wahlberg platí za kajícného herce dramatických rolí, v průběhu 90. let doslova rostl pro kriminál. Dle svých vlastních slov tehdejší rapper zhruba desetkrát až patnáctkrát ukradl cizí auto, na triku měl však i násilné činy. A ne jenom tak ledajaké. Když mu bylo patnáct, se svou partou obrážel svou ulici a napadal kohokoliv, kdo měl jen trochu odlišnější odstín kůže. V hledáčku byli obvykle černoši, jednou z toho dokonce třída ve školním věku a jejich učitel. Wahlberga nakonec paradoxně zachránilo, že to jednou "přehnal", když přepadl, uloupil a zbil do bezvědomí vietnamského muže. Následný pobyt ve vězení Wahlberga vyděsil a donutil ke změně koníčků.

Mark Wahlberg, Milenec nebo vrah zdroj: 1996 Universal Pictures

Zatím bez komentáře, buďte první!