5 rad od celebrit, které si k srdci neberte
zdroj: Profimedia

5 rad od celebrit, které si k srdci neberte

22. 1. 2018 – 10:30 | Magazín | Redakce Osobnosti.cz | Diskuze:

Ačkoliv umějí fantasticky hrát, skvěle zpívat a obecně oplývají ohromným charismatem, celebrity obvykle nevystudovaly medicínu ani kvantovou fyziku. Pokud tak do podobných sfér čas od času zabrousí, bylo by poměrně nešťastné je v tom následovat.

5) Tom Cruise nenávidí psychiatry

Ačkoliv se Cruise na toto téma obecně často nevyjadřuje, v rozhovoru pro rok 2005 si pustil pusu na špacír ohledně svých anti-psychiatrických názorů. Sečteno a podtrženo, podle Cruise je celá psychiatrie falešná. Pamatujme, že přitom nemluvil o tom, co se občas mentální medicíně vyčítá – tedy terapie psychologů a/nebo nadužívání antidepresiv. Cruise nevěřil antidepresivům v psychiatrii obecně, včetně užití u lidí, kteří prošli silným traumatem, jako může být autonehoda nebo válečná mise, anebo sebevražedné chování.

4) Shailene Woodley doporučuje lidem jíst hlínu

Ústřední představitelka série Divergence si myslí, že vyřešila, jak tělo zbavit těžkých kovů – dle jejich rad zcela postačí jíst hlínu. Netřeba asi dodávat, že tato idea nemá zrovna pevnou půdu pod nohama. V reálu by konzumace malého množství hlíny zřejmě neškodila, ale rozhodně ani neprospěla – máme lepší způsoby, jak do sebe vpravit potřebné množství minerálů. Ve větším množství by hlína vedla minimálně k nepříjemné zácpě.

3) Steve Jobs si umýval nohy v záchodě

Každý má svůj způsob, jak řešit stres. Zatímco Tom Cruise nepolyká prášky, Steve Jobs si zase smáčel nohy v záchodě. Obecně lze říct, že hygienické návyky slavného miliardáře nebyly zrovna na nejvyšší úrovni. Panovaly pověsti, podle nichž se Jobs zřídka koupal, a bylo to znát na jeho odéru. Doporučit nelze ani Jobsův náhled na sílu alternativní medicíny – mezi boháči je Jobs nejslavnější obětí rakoviny, u níž měl vysoké šance na vyléčení. To by však musel terapii podstoupit hned po nálezu. Jobs dal však šance alternativním praktikám.

2) Peter Thiel se „koupe v krvi mladých“

Na opačné straně barikády náhledu na medicínu naopak stojí Peter Thiel, spoluzakladatel PayPalu. Ten se totiž domnívá, že pravidelné transfuze krve mladých lidí (získané zřejmě od placených, žijících dárců – doba pokročila), mu prodlouží život. Do jisté míry nejde o zcela absurdní ideu. Některé studie na zvířatech prokázaly, že mladá krev skutečně může mít pozitivní vliv – ne však kvůli krvi jako takové, ale pro specifické proteiny nebo absenci nečistot. Thiel je tedy jen napůl blázen. Také jste však čekali, že Čachtickou paní moderní éry bude někdo poněkud šmrncovnější?

1) Gwyneth Paltrow rituálně spaluje spodní prádlo a oddává se vagíně

Královnou nejrůznějších alternativních šíleností je však momentálně Gwyneth Paltrow. Začít můžeme třeba tím, že si Paltrow myslí, že spodní prádlo obsahuje duchy minulých vztahů – po každém rozchodu byste tedy dle ní měli rituálně své spodničky upálit. Tím však jenom začínáme. Paltrow má celý byznys postavený na praktických věcech, od napařování vagíny po strkání kamenných vajec do vagíny (krom toho prodává i jiné produkty nespojené s pohlavními orgány). Důvody se různí, společné však mají svou ezoterickou povahu. Doktoři však, vzhledem k citlivé povaze daného orgánu, rozhodně nedoporučují danou oblast ani vystavovat vysokým teplotám, a už vůbec ne cizorodým předmětům.

Zatím bez komentáře, buďte první!