5 nejkomičtěji tragických koncertů
zdroj: Profimedia

5 nejkomičtěji tragických koncertů

17. 7. 2017 – 11:47 | Magazín | Redakce Osobnosti.cz | Diskuze:

Plzeň tento týden ve středu 19. 7. navštíví rocková klasika ZZ Top. Kapela proslavená texaským rockem a masivními vousy si však před pár lety utrhla ostudu, když jeden z jejích koncertů skoro skončil tragédií. Ve světě hudby to však není žádná novinka – minimálně čtyři další koncerty neměly k bizarnímu neštěstí daleko.

5) ZZ Top počastovalo diváky chřestýši

Hudba už dávno není jenom o, eh, hudebním přednesu, ale i netradiční stylizace koncertů jako takových. Mnohé z kreativních nápadů se však čas od času vymknou z kloubů - právě tak, jako ZZ Top při koncertu k albu Tejas, když se jejich tématické kolekci texaských zvířat včetně chřestýšů podařilo prodrat na svobodu. Jeden z důvodů se totiž zjančil a začal pustošit celé okolí. Jakkoliv by jeho snaha zdevastovat stage byla víc než pochopitelná, podařilo se mu rozbít i nádoby s chřestýši. Krizový moment byl následně řešen evakuací kapely a jejích fanoušků (v tomto pořadí).

ZZ Top - koncert z Texasu zdroj: Česká televize

4) The Who zničilo televizní studio

Náchylnost bubeníka Keitha Moona z The Who k tomu vycpávat si bubny výbušninami zní jako nápad, který se jednoduše NEMŮŽE pokazit! Přesto (překvapivě) právě takovou podívanou nabídli The Who v živém vysílání v pořadu The Smothers Brothers Comedy v roce 1967, když se Moon rozhodl, že nacpe-li výbušnin do bubnů dvojnásobek, nic se nemůže pokazit. Finální detonace skončila s předpokládaným efektem, když bylo celé studio v groteskním výbuchu zaplněno kouřem a troskami jejich vybavení. 

The Who - koncert zdroj: Pannonia Entertainment

3) Green Day způsobil obrovskou rvačku

Zpátky v dřevních dobách, kdy slovo Green Day konotovalo nikoliv mentální kolaps, ale punkrockovou drsnost, si členové formace zahráli na méně slavném bratránkovi festivalu Woodstock - léta páně 1994 proslaveném konstantním deštěm a tak i přezdívkou Mudstock. Slovo "zahráli" však není úplně přesným popisem jejich zdejší účasti - pokud nemáme na mysli "zahráli na nervy". V době, kdy Green Day měli vystoupit, byl totiž dav už tak znaven, že nedocenil ironii Billie Joe Armstronga, který je "vítal v ráji". Slovo dalo slovo a na stage brzy letěla první dávka bahna. Díky "legendární zdrženlivosti" členů kapely situace rychle vyeskalovala ve frontální útok "fanoušků" na kapelu, která skončila několika zraněními.

Green Day - koncert zdroj: tisková zpráva

2) U2 a jejich citrónové vězení

V rámci koncertní šňůry ke svému antikonzumérskému albu Pop se kapela U2 pochlubila i netradiční "parodií konzumu a reklamy" - obrovským dutým citrónem, který měl s kapelou uvnitř vjet na stage na počátku koncertu. V padnoucí metafoře života však enormní citrón divákům nabídl poněkud kyselý pohled na členy U2 uzavřené uvnitř. Několik poruch mašiny donutilo při koncertu v Norsku U2 vylézt před očima diváků ven, zatímco v Japonsku se ze svého citrónového vězení svépomocí už nedostali. Hádáme, že to byl největší okamžik antikonzumu v celé historii U2.

U2 - koncert zdroj: National Geographic Entertainment / U2 LIMITED

1) Madness vyvolala zemětřesení

Celé čtvrtstoletí nazpět hostil Madstock Festival v britském Finsbury Park tehdejší ska formaci Madness. Na její vystoupení se přišlo podívat 45 tisíc lidí - dostalo se jim nakonec trochu netradičnějšího prožitku, než jaký asi čekali. Již v průběhu koncertu se totiž začaly objevovat zprávy o mírném zemětřesení, které pohybovalo předměty v parku a lidem v okolí s nábytkem. Nakonec se ukázalo, že naměřené zemětřesení o síle 4,5 Richterovy škály (tedy skutečně velmi slabé) bylo způsobeno poskakováním skoro 50 tisíc fanoušků nad podzemním jezerem, jehož vytvořené vlny rezonovaly s půdním podložím.

The Madness zdroj: Profimedia

Zatím bez komentáře, buďte první!