5 nejdivnějších filmů s vánoční tématikou
zdroj: Distributor

5 nejdivnějších filmů s vánoční tématikou

26. 12. 2017 – 14:01 | Magazín | Redakce Osobnosti.cz | Diskuze:

Že si většina našich televizí vánoce představuje jako období starých pohádek a jednoduchých komedií, ještě neznamená, že vám ironičtější filmaři občas nemohou podat pomocnou ruku. Vybrali jsme patero nejdivnějších, ale mnohdy po čertech inspirativních netradičních „vánočních“ filmů.

5) Rare Exports: A Christmas Tale

Finský film není mimo severské končiny tak dobře znám, jméno Rare Exports však ilustruje, že je to možná škoda. Původní duo kraťasů totiž nakonec vykulminovalo v celovečerní biják Rare Exports: A Christmas Tale, který unikátní zpracoval koncept „Co kdyby byl Santa Claus sériovým vrahem“. Zatímco americké filmy podobného ražení si obvykle vystačily s převlekem Santy, Rare Exports vytvořil celou mytologii nadpřirozené bytosti, která sice obdarovává hodné děti… Umí však extrémně potrestat i ty zlé.

zdroj: Archiv

4) Jack Frost: Sněhový zabiják

Nikoliv vražedný Santa, nýbrž vražedný sněhulák vás čeká v této perličce hororového žánru. Tentokrát za genezi vraha mohla nehoda, při níž se zkřížily dráhy sériového vraha a náklaďáku „genetické firmy“ – s předpokládatelným výsledkem v podobě úchylného zabijáckého monstra. Výsledkem je vražedný sněhulák, kterého by si ani Jo Nesbø nedovedl představit – právě to je však pro milovníky bizarních béček ta pravá filmová odměna!

zdroj: Archiv

 

3) Santa je úchyl!

Zatímco předešlé bijáky dost možná většina z nás nezná (a je to dobře), tento snímek je i u nás vcelku populární. Ve srovnání s filmy okolo je Bad Santa alias Santa je úchyl vlastně vcelku normální vánoční komedií. Co na tom, že tu Billy Bob Thornton neustále chlastá, souloží a provádí další třeskuté vylomeniny – nedostává se ani do kolonky vraha, ani nelikviduje mimozemskou invazi. Ale když už je řeč o této šlamastice…

zdroj: YouTube.com

2) Santa si podmaňuje marťany

Subžánr „bizarní film se Santou“ je ve skutečnosti starší, než se může na první pohled zdát – jeho dost možná absolutním vrcholem je ostatně právě „Santa Claus dobývá Marťany“ z dalekého roku 1964. O zápletce se zřejmě není třeba dlouze rozepisovat – název mluví sám za sebe. Hodí se však zmínit, že snímek drží perfektní příčku 88. nejhoršího filmu podle IMDB.com, za což lze tvůrce jedině pochválit!

zdroj: Archiv

1) Smrtonosná past

Nebude snad přeháněním říct, že jakkoliv je Smrtonosná past skvělým filmem, její kombinace vánoční atmosféry a „rodinného akčního filmu“ je dodnes neskutečně prazvláštní. Existuje sice celý subžánr „vánočního akčního filmu“, jehož matadorem je zvláště Shane Black, a patří sem i tak slavné bijáky jako Smrtonosná zbraň či Iron Man 3. Bruceovo dobrodružství v Nakatomi Plaza je však jenom jedno a dodnes dovede navodit takovou vánoční atmosféru, jako žádný jiný film!

zdroj: Archiv

Zatím bez komentáře, buďte první!