5 hitů od dnešního oslavence Karla Gotta
zdroj: Profimedia

5 hitů od dnešního oslavence Karla Gotta

14. 7. 2016 – 16:33 | Magazín | Redakce Osobnosti.cz | Diskuze:

Zlatý slavík, fenomén české hudby Karel Gott slaví dnes své 77. narozeniny. Při této příležitosti jsme vybrali 5 z jeho nesčetného množství hitů, které milují snad všechny generace. Který z námi vybraných hitů je podle vás ten nejúžasnější? Zahlasujte v anketě na konci článku!

Když muž se ženou snídá

Velký hit Karla Gotta, který vyšel na stejnojmenném albu roku 1992. Hudbu složil zpěvák Pavol Habera a text napsal Karel Šíp.

zdroj: Archiv

Lady Karneval

Píseň vznikla roku 1968 a Karel s ní reprezentoval Československo na festivalu v Rio de Janeiru. Gott s písní festival vyhrál. Text Jiří Štaidl a hudba Karel Svoboda.

zdroj: Archiv

Trezor

Tato píseň se stala roku 1965 rock´n´rollovým hitem. Je to jedna z mála písní, ke které si Karel napsal sám hudbu s pomocí Ladislava Štaidla, text napsal Rostislav Černý.

zdroj: Archiv

Co sudičky přály nám

Gottův největší hit z druhé poloviny 90. století, který nazpíval s Lucií Bílou. Píseň je z alba duety. Hudbu složil Michal David a František Janeček a otextoval ji Jaroslav Machek.

zdroj: Archiv

Včelka Mája

Tuhle píseň zná snad každé dítě nejen v Česku, ale i na Slovensku či v Německu. Titulní píseň k japonskému seriálu složil Karel Svoboda a český text pochází od Zdeňka Rytíře.

zdroj: Archiv

Zatím bez komentáře, buďte první!

Osobnosti a filmy v článku