5 filmů ze světa Star Wars, které k nám dorazí v budoucnu
zdroj: Falcon

5 filmů ze světa Star Wars, které k nám dorazí v budoucnu

25. 5. 2018 – 11:00 | Magazín | Redakce Osobnosti.cz | Diskuze:

Jenom pár měsíců po posledních Hvězdných válkách se do jejich světa opět vracíme. Tento týden má totiž premiéru Solo: A Star Wars Story, který popisuje mládí slavného hrdiny, ztělesněného v původní trilogii Harrisonem Fordem. Co dalšího nás ale ze světa jedné předaleké galaxie čeká v budoucnu? Na rozdíl od bratrských marvelovek nemají Star Wars filmy ještě dopředu známé kvanta nových filmů - důvod jsou i kreativní komplikace s novými bijáky spojené.

5) Star Wars: Epizoda IX

Zřejmě největší pozornost bude věnována dalšímu dílu "hlavní" série. Víme prozatím to, že zaměřovat se bude opět primárně na postavu Rey a dočkat bychom se jej měli napřesrok. Tvůrčí problémy jsou v případě deváté epizody spojené především se změnou jedné z hlavních postav - smrt Carrie Fisher, představitelky princezny Leii, vstoupila do předprodukce jako klín a vynutila si změnu scénáře i pozice režiséra. Colin Trevorrow, který měl film natáčet, byl vystřídán J.J. Abramsem (režisér Síla se probouzí), došlo i na nový scénář Chrise Terriota. Finální scéna osmé epizody jenom naznačuje, že namísto armád bude tentokrát v hlavní roli hledání nových bytostí citlivých na Sílu.

4) Film o Bobu Fettovi

Lovec lidí Boba Fett patří mezi postavy, které si získaly velkou popularitu vzdor jeho relativně malému výskytu v původních filmech. Také v tomto případě ovšem filmaři zápolí s tvůrčími potížemi. Původně měl film režírovat talentovaný mládenec Josh Trank - ale poté, co fatálně vyhořel jeho reboot Fantastické čtyřky (ač údajně kvůli zásahům studia), musel z projektu odejít a na náhradu se stále čeká. Jisté je, že po příběhu Hana Sola bude mít Boba Fett další velkou porci pozornosti diváctva - pozitivní navíc je, že si s jeho postavou mohou filmaři udělat skoro cokoliv.

3) "Separátní" trilogie Riana Johnsona

Cokoliv za Bobou Fettem je momentálně tak neprozkoumanou krajinou, že neznáme ani finální názvy projektů. Do nových končin se ostatně má vydat i trilogie Riana Johnsona - namísto Skywalkerovic famílie bude údajná plánovaná trilogie zřejmě zasazena do zcela nových, zatím neznámých končin předaleké galaxie. Kritici i fanoušci proto trilogii vyhlížejí s očekáváním zcela nových příběhů, které budou se značkou Star Wars pojit spíše přítomnost Síly a světelných mečů, než nutnost dodržovat příběh o válce "Rebelů" a "Impéria". Prvního filmu bychom se mohli dočkat možná po roce 2020.

2) Seriál Jon Favreaua

Ačkoliv nejde o film jako takový, Jon Favreau (první dva filmové Iron Many) má momentálně spadeno na dost možná nejzajímavější Star Wars projekt na obzoru - hraný seriál odehrávající se mezi Epizodami VII (zničení druhé Hvězdy smrti) a VIII (Síla se probouzí). Favreau má spadeno nejen na vykreslení toho, co se v galaxii vlastně stalo mezi oběma konflikty, ale také na natočení "moderního seriálu" plného peněz a relativně slavných jmen. V ideálním případě by výsledkem mohlo být cosi jako Hra o trůny ve vesmíru. Uvidět bychom ho mohli snad již na konci tohoto roku.

1) Obi-Wanův film? Yodův film?

Poslední kategorií jsou pak spekulace nad dalšími možnými hrdiny A Star Wars Story ságy spin-offů. Dlouhé roky se mluvilo o možném "životopisném" snímku mistra Yody, ten je však momentálně stále v před-předprodukci - není jasné, kdy či zdali vůbec se jej tak dočkáme. O něco lepší vyhlídky má film o příbězích Obi-Wana - už jen kvůli tomu, že jeho představitel Ewan McGregor je momentálně v ideálním věku (a postavení své kariéry) pro návrat do podobné pozice. Poslední drby mluví o tom, že Obi-Wanův film by mohl přijít někdy po roce 2022. Stejně jako u všech drbů jde ale spíše o spekulace - a jako takové je tak raději berte.

Zatím bez komentáře, buďte první!

Osobnosti a filmy v článku