4 užitečné tipy, jak vybrat nebankovní půjčku
půjčka | zdroj: tisková zpráva

4 užitečné tipy, jak vybrat nebankovní půjčku

1. 8. 2018 – 17:21 | Magazín | Redakce Osobnosti.cz | Diskuze:

Internet v současné době slouží k mnoha účelům. Snadno vyhledáte předpověď počasí, přečtete si zprávy z celého světa, seznámíte se možná s celoživotní láskou, ba dokonce si klidně půjčíte peníze. S příchodem digitální éry se začala celá řada společností soustředit na poskytování služeb skrze internet, přičemž bankovní a nebankovní společnosti nejsou výjimkou. V následujících řádcích vám prozradíme, jak vybrat vhodnou krátkodobou nebankovní půjčku skrze internet.

Pravděpodobně vám jako klientovi záleží na tom, aby poskytovatel úvěrového produktu nabídl férový přístup, rychlé vyřízení a široký výběr částek. Pokud jste se rozhodli najít takovou společnost skrze internet, podívejte se na čtyři důležité věci, jichž byste se měli držet, abyste neprohloupili.

1. Od koho si peníze půjčujete?

Zřejmě jako první začnete hledat společnost, od které si peníze půjčíte. Pokud vyhledáváte opravdu kvalitní půjčku, nejprve si zjistěte informace o poskytovateli, zda nemá vysoké poplatky za vyřízení úvěru či nesmyslné manipulační poplatky. Ideální je podívat se do různých diskuzí na internetu, kde najdete zkušenosti ostatních klientů.

2. Online schválení vám ušetří čas

Samozřejmě někteří poskytovatelé u krátkodobé půjčky sice nabízí možnost sjednat si ji skrze internet, nicméně ke schválení vás už potom pozve přímo na pobočku. Jestliže však z časových důvodů nemáte možnost jít přímo na pobočku, zejména pokud se ani nenachází ve vašem městě, hledejte takovou firmu, která provádí online schválení. Znamená to, že všechno vyřídíte přes internet. Občanský a řidičský průkaz, výpis z účtu či výplatní pásku a další potřebné dokumenty jednoduše nahrajete přímo do formuláře na internetových stránkách poskytovatele. Jednoduché, rychlé, pohodlné.

3. Víte o půjčce všechno?

Internet je plný nabídek, přičemž mnohdy narazíte i na takové poskytovatele, již vyžadují nejprve vyplnění osobních údajů, na jejichž základě vám potom nabídnou možnosti půjček. Přesně takovým nabídkám byste se měli vyhnout. Vždy je lepší, abyste si charakteristiku půjčky zvolili sami, tedy výši půjčené částky, termín splácení, výši měsíční splátky a podobně. Zjistěte si také další vlastnosti půjčky, jako jsou úroková sazba, RPSN, poplatky za předčasné splacení a další.

4. Rychlé a jednoduché vyřízení vyhrává

Rychlejším patří svět, což na finančním trhu platí dvojnásobně. Žádný zákazník nechce čekat týden, než mu přijdou peníze na účet, což si nebankovní společnosti uvědomují, a tak se snaží proces vyřízení co nejvíce urychlit a zjednodušit. U bank, bohužel, je praxe naprosto opačná.

Od koho si peníze půjčit?

Oblibě se v nebankovním sektoru těší společnost Cool Credit, v jejíž nabídce je například krátkodobá půjčka. Při první žádosti vám poskytovatel půjčí až 5 000 korun. Jestliže včas závazek splatíte, můžete si potom půjčit i vyšší obnos peněz. Výhodou je, že Cool Credit neprověřuje centrální registr dlužníků, ani NRKI, BRKI či SOLUS. Jediné registry, do nichž nahlíží, jsou registr exekucí a registr insolvencí.

půjčka půjčka | zdroj: tisková zpráva

Zatím bez komentáře, buďte první!