4 slavní zpěváci, které miluje celý svět kromě Ameriky
zdroj: Profimedia

4 slavní zpěváci, které miluje celý svět kromě Ameriky

17. 8. 2017 – 11:00 | Magazín | Redakce Osobnosti.cz | Diskuze:

Populární Robbie Williams poctí tuto sobotu 19.8. svým vystoupením české diváky. Jakkoliv zřejmě máte Robbieho zafixovaného jako slavného britského muzikanta, existuje jeden stát na světě, kde se mu prolomit nepodařilo – Spojené státy. Tento osud sdílí Robbie Williams s trojicí dalších hudebních celebrit.

4) Panjabi MC

Nejspíše jenom obtížně by se hledal jiný populární indický muzikant, který to v globálu dotáhl takto daleko. Panjabi MC, celým původním jménem Rajinder Singh Rai, ve své dvacetileté kariéře producenta a rappera sice dobyl evropské ceny MTV, MOBO ceny, asijské hudební ceny i World Music Awards.

Za velkou louží však nikdy neplatil za populární volbu, jakkoliv důvodem tohoto je do značné míry místní přetlak jiných, domácích rapperů. S tím, kterak po čtyřicítce věhlas Panjabi MC obecně pomalu klesá i ve zbytku světa, se na tom už asi mnoho nezmění.

Panjabi MC zdroj: tisková zpráva

3) Kylie Minogue

Bylo by asi velmi nadnesené říct, že o Kylie Minogue ve Spojených státech nikdo neslyšel – australská popová diva, populární zejména v 90. a nultých letech, ovšem v době největší slávy konkurovala mnohde na světě i nepřekonatelné královně Madonně. A to dost možná i kvůli tomu, že Kylie disponuje podobně versatilním (a proměnným) hudebním stylem.

V hitparádách svého času získala první místa v Evropě, Africe, Asii, Jižní Americe i u sebe doma – stejně tak se ve svých turné objevuje v Mexiku, Indonésii i JAR. Podobný vrcholek popularity se nicméně Kylie v USA vyhnul.

Kylie Minogue zdroj: Profimedia

2) Scorpions

Zvláště tuzemským posluchačům asi netřeba představovat německou formaci Scorpions – platí ostatně, že rok co rok pravidelně navštěvuje i naše sousedské končiny. Mohlo by se proto zdát, že Scorpions je spíše kapelou regionálního významu, která nemá za hranicemi Evropy příliš co nabídnout.

Se 75 miliony prodaných kopií alb se přesto Scorpions zařazuje na čelní pozice slavných skupin jako je Green Day či dokonce Nirvana. Scorpions dodnes jezdí na turné po Bahrainu, Thajsku i Maroku. Jak už jste však nejspíše uhodli z názvu našeho tématu, jejich hardrockovému kouzlu stále odolává severoamerická hudební pevnost.

The Scorpions zdroj: Profimedia

1) Robbie Williams

Dost možná nejvíce překvapivý je mrzký zaoceánský status Robbieho Williamse – britští hudebníci jsou v Americe často tak populární, že je jejich tamní úspěch skoro až klišé. Zatímco všude na světě však Williams na vrcholu slávy bořil žebříčky prodeje i návštěvnost koncertů, totéž nemůže říct o Spojených státech.

Podobně jako v případě Kylie a Madonny je možná vysvětlení prosté – Robbie Williams jako někdejší člen chlapecké kapely, který se vydal na sólovou dráhu, má totiž za Velkou louží svůj vlastní analog v podobě Justina Timberlakea. Oba pojí velmi podobná kariéra a svého druhu i hudební styl, jenom jeden z nich je však místní.

Robbie Williams zdroj: Profimedia

Zatím bez komentáře, buďte první!