4 slavné písně, které měly šílené klipy
DJ Alle Farben | zdroj: Profimedia

4 slavné písně, které měly šílené klipy

22. 5. 2017 – 12:24 | Magazín | Redakce Osobnosti.cz | Diskuze:

Berlínská dýdžejská hvězda Alle Farben vystoupil v sobotu 20. 5. v pražském klubu SaSaZu. Mnohým návštěvníkům přitom možná značně rozbije pojem o tom, co vše umí dnešní DJ. Totéž ale platí i o čtveřici slavných písní z minulosti, které se podobně prosadily vzdor tomu, že jejich klipy by zcela mešuge.

4) What Is Love jako upíří hymna

Nabízí se slušná šance, že jakmile uslyšíte první tóny What Is Love od Haddaway, chytíte enormní záchvat nostalgie po 90. letech. Na song, který pomáhá definovat mentální mapu dané dekády, je však tahle serenáda povážlivě bizarně natočená!

Ústřední zpěvák je tu totiž proháněn středověkým hradem trojicí ženštin, jedna z nichž je upírka. Výsledek působí, jako kdyby se někdo snažil natočit muzikálovou porno verzi akčního filmu Blade a z výsledku vystříhal nepřístupné scény. Pohled na snímek trochu vyvolává otázky nad tím, jak se podobné video mohlo kdysi stát trhákem tanečním i světovým.

zdroj: Archiv

3) Nesmrtelný David Hasselhoff

Pokud existuje někdo, jako Crazy Frog nedigitálních klipů, je jím bezpochyby David Hasselhoff. Popravdě lze říct, že jeho Hooked on a Feeling se stal slavný právě kvůli svému obskurnímu klipu. Hvězda Pobřežní hlídky vzala původní songa B. J. Thomase z roku 1968, jenž si našel cestu osidly času několikrát nazpět, a připojil k němu cosi, co působí jako nejhorší použití modrého pozadí v historii hudby.

Levitující Hasselhoff poskakuje před plátnem plným (nejen) Afričanů a předvádí cosi mezi tancem a člověkem zasazeným elektrickým proudem. Celkový feeling videa připomíná ty nejlepší československé pohádky z éry, kdy první typy modrého pozadí a klíčování platilo za nejšílenější filmový výstřelek – tentokrát se však o cosi podobného pokouší domnělá globální celebrita…

zdroj: Archiv

2) Bonnie Tyler a oslava z pekla

Popová gotika je vlastní i klasické písni “Total Eclipse of the Heart” od Bonnie Tyler, kterou nejspíše znáte spíše z její české mutace Zatmění od Leony Machálkové. Co působí jako předpověď What Is Love vykresluje velký dům/zámek plný polonahých mužů, kteří se polévají vodou, strhávají si masky, aby v závěru došel i dětský sbor, jemuž svítí oči a jeho členové dovedou vzduchem poletovat jako Antikrist. Celé to působí jako párty, kterou nejspíše pořádají monstra v pekle, když se zrovna nevěnují bičování nešťastníků.

Song, který je totálně nejúspěšnější písní své zpěvačky, byl přímo natočen v Holloway Sanatorium a ukazovat má noční můru své představitelky o mladících z internátu. Na to, že je dnes píseň považována za jednu z nejlepších balad o lásce, jde zkrátka o poměrně znepokojivé obrázky!

zdroj: Archiv

1) Vražda a psychopati v "Da Da Da"

Snad neznáte klip ani kapelu odpovědnou za chytlavku Da Da Da, tuhle píseň jste však už určitě slyšeli – a nejspíše na vás z ní sálala atmosféra letargie, snad až pohody. O to šokantnější je setkání s původním klipem od německé kapely Trio z roku 1982. Během jeho hospodského sezení totiž mimo jiné jeden z hostů vhodí nůž do zad zdejší číšnici, která začne zpívat, zatímco ji z úst srší krev. Hospoda přitom pokračuje dále v pití, muzikanti v hraní a celková atmosféra tu namísto funky pohody připomíná spíše sraz vyhořelých psychopatů.

"Oficiální", respektive později vydaný klip však tyto drobnosti již neobsahuje. Vlastně by to ani nevadilo, kdyby se Da Da Da ironií osudu nestala oblíbenou písní reklamních společností, zejména Volkswagenu.

zdroj: Archiv

Zatím bez komentáře, buďte první!