4 herci, jejichž soukromý život je zábavnější než jejich role
zdroj: Magic box

4 herci, jejichž soukromý život je zábavnější než jejich role

11. 10. 2018 – 10:53 | Magazín | Redakce Osobnosti.cz | Diskuze:

Existují herci, kteří plní bulváry svými eskapádami do absurdní míry, všechny jejich trampoty jsou si však podobné jako vejce vejci. Život celebrit je plný přepychu, a tak musí nutně být nudnější, než je jinak zvykem. Jak však dokazuje náš výběr čtyř herců, jejichž soukromí je skutečně zábavnější než jejich role (nebo bulvární eskapády), není to vždy pravda.

4) Leonard Nimoy byl fotograf nahotinek

Jak si již Galaxy Quest tropil vtípky, Leonard Nimoy byl sice charakterní herec a intelektuál, ale nejvíce jej za celý jeho život proslavila role mimozemšťana se špičatýma ušima v seriálu, jehož rozpočet neměl ani dost peněz na to, aby herci na můstku Enterprise měli otáčející se křesla. Nimoy si nikdy přehršle nestěžoval na svou nejslavnější roli, redukovat jeho personu jenom na vulkánského slamáka racionality by však nebylo korektní.

Nimoy sám se totiž dlouze věnoval koníčku, který zní jako opak Spockových zájmů - focení nahatých ženských. Nimoy byl talentovaný, profesionální fotograf, který v záznamu černobílých aktů sice stále přemýšlivě klouže po povrchu jiných témat, ale pořád tak činí skrze eroticky říznuté momentky. William Shatner alias kapitán Kirk má možná pověst nadsamce, ale byl to zjevně Nimoy, komu se dívky samy svlékaly před objektivem.

Leonard Nimoy, William Shatner - Star Trek VI: Neobjevená země zdroj: Paramount Pictures

3) "Hodor" je slavný DJ

Až do předloňského roku byla jeho postava sice podstatnou, ale poněkud komickou součástí příběhu Hry o trůny. Kristian Nairn alias Hodor si sice jako velikán pomáhal Branovi a zemřel heroickou, tragickou smrtí, což se o mnoha zdejších hrdinech říct nedá, jeho role by však skoro mohla vyvolávat dojem, že i Nairn má v hlavě o pár koleček méně. Skutečnost ovšem nemůže být vzdálenější pravdě!

Nairn se totiž už víc jak 20 let primárně živí jako klubový DJ a muzikant, majíc za sebou dlouhou kariéru v irských a anglických klubech. Spolupracoval s muzikanty včetně formace Alphabeat, dlouho byl také DJ ve slavném belfastském gayklubu Kremlin. A jako řada podobně slavných DJ, rovněž vydal sadu vlastních tracků. Když se to tedy vede kolem a kolem, jeho role tichého přenašeče menších postav ve Hře o trůny byla spíše zajímavým koníčkem snad zvoleným pro odpočinek z hektického klubově-muzikantského života.

Kristian Nairn - Hra o trůny zdroj: Home Box Office (HBO)

2) "Kuřák" z Akt X je vodní lyžař

I když původně platil pouze za komparzistu, díky svému démonicky neutrálnímu obličeji se William B. Davis alias Kuřák stal jedním z nejslavnějších záporáků posledních dvaceti let v televizním světě. V poslední loňské řadě Akt X se Davis dokonce vrátil a demaskoval se jako hlavní neřád celé série. Na někoho, kdo se před kamerou proslavil jako symbol strnulého byrokrata a fanouška rakoviny plic, Davis zkrátka nepůsobí zrovna jako muž činu.

"Kuřáka" však ve skutečnosti není radno podceňovat, ještě nedávno se totiž poloprofesionálně věnoval vodnímu lyžování. A nemyslíme tím, že si jednou za pár měsíců zalyžoval na dovolené a padal méně často, než většina z nás. Davis vyhrál několik cen na turnajích včetně vítězství na 2004 Canadian Water Ski Championships v kategorii mužů do 70 let, kde po několik let držel rekord!

zdroj: Archiv

1) "Drákula" byl elitní náckobijec

Ať už hrál Sarumana, Drákulu anebo jednoho z mnoha dalších filmových záporáků, Christopher Lee vždy působil kombinací toho nejlepšího z britské herecké školy. Jako někdo, kdo byl přímo zrozen pro prkna, která znamenají svět. Dávno před tím, než se však rozhodl vydat se na hereckou dráhu, prožil Lee největší dobrodružství, které si na sebe lidstvo upletlo: druhou světovou válku. Nebyl jediným slavným, kdo si v ní zabojoval - z tehdejších či budoucích herců byl však zřejmě tím nejdrsnějším.

Již na úvod se Lee zapsal k Finům do neslavné Zimní války, po jejím konci se rozhodl přidal jako pilot RAF. Prošel sice kompletním výcvikem, ale pro vadu zraku se musel nakonec spokojit s leteckou rozvědkou. Po boku SAS tak prošel Afrikou i Itálií a značné fláky jeho spisu jsou dodnes utajovány. Nakonec po vyhlášení příměří po Evropě pronásledoval prchající nacistické zločince. Na dráhu herce ho přivedl až oběd s jeho bratrancem - členem italského odboje, který po válce sloužil jako italský velvyslanec v poválečném Německu.

Christopher Lee - Hobbit: Neočekávaná cesta zdroj: Warner Bros. CZ

Zatím bez komentáře, buďte první!