4 důvody, proč Chuck Norris není jako ve vtipech
Chuck Norris | zdroj: Profimedia

4 důvody, proč Chuck Norris není jako ve vtipech

10. 3. 2016 – 9:20 | Magazín | Redakce Osobnosti.cz | Diskuze:

Je 10. březen, a to znamená, že průkopník klišovitých postav, strojených dialog a sádrokartonových zdí Chuck Norris dnes slaví 76. narozeniny. Baráž filmových rolí a záplava internetových "vtipů" mohla vyvolat zdání, že Chuck Norris je spojením novodobého rytíře a cool frajera. Najdou se však nejméně 4 důvody, které mu jeho fazónu notně narušují. 

4) Vtipy o Chuckovi nikdy nebyly zamýšlené jako vtipy (a původně ani nebyly o něm)
Prapůvod memu o Chuckových vtipech se dá stopovat do roku 2005, kdy tehdy populární sajta SomethingAwful vymyslela generátor vytvářející co nejabsurdnější "fakta" o Vinu Dieselovi. Šlo o satiru namířenou na jeho tehdejší film Ochránce, v němž Vin hlídá děti. Ironií prosáklé vlákno, které si dělalo šoufky z naprosto neuvěřitelně absurdních kousků akčních filmů se ukázalo být tak populární, že tvůrci udělali navazující generátor o obdobných "faktech" ohledně Chucka Norrise.

Právě tak se zrodily vtipy o Chuckovi - jakožto uštěpačné popichování herců, jejichž kariéry šly (pro Vina jenom dočasně) do kytek. Přitom poslední Chuckův film, který by nestál za starou bačkovu, je pravděpodobně starší než většina z nás.

Chuck Norris - vtip zdroj: tisková zpráva

3) Chuckovi vadí násilí ve filmech
Chuck není jediný mravokárce, který na plátně lámal vazy rychleji než šibenice, ale v reálu se postavil proti filmovému násilí - v tomhle jej hravě překonává Arnold Schwarzenegger, který ve svém guvernérském křesle chtěl mimo jiné omezit prodej drsných videoher. Přesto byl Chuckův konzervatismus skoro osudný bezpochyby nejlepšímu filmu, v němž se za poslední tři dekády vyskytl - druhému dílu Expendables. Navzdory faktu, že se tu objeví v jediné scéně a na několik minut, totiž Chucka trápila vulgární mluva a drsné záběry související s ratingem R určeným pro dospělé, a požadoval snížení ratingu na úroveň PG-13, tedy i pro skoroděti.

Chvíli se zdálo, že Chuck vyhraje, nakonec ale převážily racionálnější hlasy, podle nichž sakra film plný hvězd akčních stříleček má působit aspoň trochu syrově.

Chuck Norris zdroj: Profimedia

2) Chuckovi vadí gayové a evoluce
Věděli jste, že minimálně jeden vtip o Chuckovi je - alespoň podle Chucka samotného - ve skutečnosti pravdivý? Jedná se o ten, že není žádného přirozeného výběru evoluce, nýbrž existují pouze zvířata, která Chuck nechává žít. Norris se nechal slyšet, že přesně tak to je, pokud zaměníte jeho jméno za slovo Bůh. Chuck Norris nejenže úplně nevěří na evoluci a platí za kreacionistu, ale v souladu s tím mu vadí i přítomnost gayů ve skautských organizacích nebo zákony proti zločinům z nenávisti.

Jmenovitě se Chuck vyjádřil i proti univerzitám, na nichž je podle něj studentům dovoleno experimentovat se sexualitou nebo jsou indoktrinováni na ochranu tak pochybných témat jako potraty a - opět - homosexualita.

Chuck Norris - evoluce zdroj: Pinterest

1) Chuck je konspirační teoretik
Už před minulými prezidentskými volbami natočil Chuck Norris klip, v němž Američany varuje, že znovuzvolením Obamy je čeká "socialismus nebo něco horšího" a "tisíciletá temnota". Ale ok, asi nikoho nepřekvapí, že Chuck platí za Republikána. Přesto jeho přesvědčení vystoupalo do paranoidních sfér, když se loni oficiálně vyjádřil proti cvičení Jade Helm 15, o němž konspirační teoretici tvrdili, že je Obamovým plánem k federální okupaci Texasu. Cvičení nakonec vzdor obavám proběhlo bez problémů, na ďábelský plán okupacene nedošlo.

Není nakonec překvapivé, že podle Chucka existují i chemtrails. Neříkáme, že agent Mulder není sexy a ve své nedůvěře inspirativní. Ale kdyby namísto ufounům bojoval proti z prstu vycucaným plánům a hrál ho Chuck, Akta X by se nedožila ani 2. řady

Chuck Norris zdroj: Profimedia

Zatím bez komentáře, buďte první!