3 nevyřešené vraždy, které vás budou budit ze snů
zdroj: Cinemart

3 nevyřešené vraždy, které vás budou budit ze snů

29. 9. 2017 – 11:00 | Magazín | Redakce Osobnosti.cz | Diskuze:

Teror se vrací – od tohoto čtvrtka 28. 9. se můžete s hrůzou těšit na Amityville: Probuzení, další střípek hororové skládačky motající se kolem nechvalně známého domku v titulním Amityville. Hororové výjevy však nejsou dílem pouze filmů. Vzpomněli jsme na 3 prapodivné nevyřešené vraždy z několika posledních let, které rovněž vyvolávají mrazení – na rozdíl od Amityville: Probuzení přitom jde o skutečné případy!

3) Smrt rodiny Jamisonovy

Byl brzký podzim roku 2009, kdy se tříčlenná rodina Bobbyho, Sherilynn a Madyson vydala na výlet poblíž Red Oak v Oklahomě. Měli údajně zájem si tu pořídit pozemek, namísto akvizice se však vypařili z povrchu zemského. Teprve po více jak čtyři roky později byly nalezeny jejich ostatky, a trvalo skoro celý další rok, než byly pozitivně identifikovány jako pozůstatky rodiny Jamisonovy. Co se tedy vlastně stalo?

Nikdo přesně neví. Co je známo, přitom nedává valného smyslu. Policie už v roce 2009 nalezla jejich pickup - uvnitř kufru byl stále schovaný jejich tou dobou již dehydrovaný a podvyživený pes. Uvnitř vozu byly nalezeny jejich občanky, peněženky, telefony, GPS navigace a 32 tisíc dolarů. Oba rodiče však byli známí tím, že sebou nosili větší obnosy financí.

K tomu směřuje první možná teorie jejich smrti - je možné, že Jamisonovi byli zapleteni do pašování drog, a zemřít tak mohli rukou svých kumpánů. Problém je, že teorií existuje více. Bobby se tou dobou rovněž soudil se svým otcem, který údajně měl rodině vyhrožovat. Policie sice otce z podezřelých po vyšetřování vyškrtla, vzhledem k absenci odpovědí však otázky zůstávají. A nakonec kolem tajemné smrti kolují i báchorky související s duchařinou a čarodějnictvím. Cosi na nich však přesto, racionálně, může být. Matka Sherilynn se například domnívá, že se rodina její dcery stala obětí okultistů...

Důkazy však nikdo pro své hypotézy nemá.

2) Zmizení Springfieldské trojice

Dvojice teenagerek ve věku 19 a 18 let, Suzie Streeter a Stacy McCall, na počátku června 1992 zrovna dokončila střední školu. Poté, co se obě účastnily několika oslav, chtěly strávit večer v domku jednoho ze studentů, párty však na ně byla příliš přeplněná. Zamířily tak domů k Suzieně matce Sherryll Levitt (47). Druhý den byly všechny tři ženy prohlášeny za nezvěstné poté, co se po své dceři začali shánět McCallovi.

Obě studentky a jejich matka zmizely z domu Levittové uprostřed města. Jejich ostatky se nikdy nenašly. Zanechaly za sebou veškerý majetek včetně aut a peněženek, spolu s tím dům nejevil ani žádné známky zápasu. Uvnitř byl dokonce rodinný pes - ani on nebyl zraněn, jevil však stopy vyděšení. Místo činu přesto obsahovalo dvě teoreticky významné indicie - rozbité světlo na verandě, a zprávu na záznamníku. Souvislost světla s případem se však nikdy neprokázala, a zpráva na záznamníku byla omylem vymazána.

Poté, co pátrání nepřineslo žádné ovoce, byla nakonec trojice prohlášena za mrtvé v roce 1997. Pouze dvě anomálie naznačují, co se onu červnovou noc mohlo stát. Prvním byl anonymní tip, že trojice je pohřbená pod garáží místní nemocnice Cox. Podpovrchový radar sice objevil trojici možných struktur ve tvaru hrobů, policie však neshledala skeny natolik průkaznými, aby ji opravňovaly k drahému rozbití betonového podloží. Taktéž v roce 1997 se odsouzenec Robert Craig Cox doznal k tomu, že ví, že trojice byla zavražděna a nebudou nikdy nalezeny. Jak to zjistil, se však neví - Cox má na osudnou noc sám alibi.

1) Nehoda na dálnici Taconic State Parkway

Poslední tajemný případ ve skutečnosti není vraždou, ale zabitím z nedbalosti - alespoň z toho mála, co o situaci vlastně víme. Na první pohled je případ jasný: na 26. července 2009 došlo krátce po 13.30 na dálnici Taconic State Parkway na čelní kolizi vozu řízeného Diane Schuler s protijedoucím SUV. Schuler spolu se čtyřmi z pěti dětí uvnitř svého vozu na místě zemřela, stejně jako trojice pasažérů v SUV. Nehoda je pozoruhodná tím, že Schuler jela na dálnici v protisměru, a to skoro po celé 3 kilometry, než ke kolizi došlo. Pitva naznačila, že důvodem byla její silná intoxikace odpovídající 10 panákům, podpořená přítomností THC v krvi. Problém byl v tom, že nikdo neví, kdy a kde by se mohla opít.

Celá série svědectví totiž mluví o tom, že Schuler byla relativně těsně před nehodou střízlivá. Její rodina ji viděla střízlivou v 9.30 ráno, totéž oznámila i obsluha McDonaldu, kde se stavila Schuler poté, nebo třeba obsluha čerpací stanice, kde byla v 11.00. Když telefonovala svému bratrovi v 11.30, ani on si nevšiml ničeho podezřelého.

Už o deset minut později však podle svědka Schuler zvracela u silnice. Když pak ve 13.00 telefonovala svému bratrovi, jí svěřené děti ve voze si stěžovaly, že "teta Diane" má problémy se zrakem a mluvením. Stěžovala si na to Schuler samotná s tím, že se cítí být dezorientovaná. Její bratr ji řekl, ať počká na místě, že pro ni dojede. Další hovory už telefon nepropojil - byl později nalezen daleko od místa nehody.

Ačkoliv Schuler zřejmě rekreačně kouřila marihuanu, její rodina dodnes popírá, že by se svévolně opila do němoty, když měla svěřené děti. Namísto toho rodina dlouho tvrdila, že obézní Schuler mohla mít mozkovou příhodu. Toxikologické zprávy však hovoří jasně - přesto není jasné, proč by si Schuler neuvědomovala, že za její problémy se zrakem a orientací může alkohol, když by ho vědomě sama vypila, či proč by zahodila telefon, nebo jela v protisměru.

Zatím bez komentáře, buďte první!