3 hororová klišé, která se opravdu stala
zdroj: tisková zpráva

3 hororová klišé, která se opravdu stala

18. 7. 2016 – 9:53 | Magazín | Redakce Osobnosti.cz | Diskuze:

Horor Zhasni a zemřeš, který se tento čtvrtek (21.7.) chystá do kin, má věru prazvláštní genezi vzniku. Na jeho počátku totiž stálo virální internetové video. To ukazovalo paní, která po zhasnutí ve tmě vidí tajemnou siluetu - výsledek scénky jitřil představivost i nervy. Jakkoliv se to však může zdát překvapivě, podobné hororové legendy - ač nikoliv paranormální - se čas od času vyplňují. Čtěte autentický seznam tří děsivých hororových mýtů, jež se někomu skutečně staly!

Hinterkaifecké vraždy - vrah, který se ukrýval v domě obětí
Je tomu už skoro sto let, co Německo vyděsil případ smrti rodiny z Hinterkaifecké farmy umístěné v Bavorsku. Nahlíženo navíc dnešní optikou člověka znalého nejrůznějších hororových klišé, zdejší okolnosti jsou nápadně podobné generickému vyvražďovacímu hororu - v němž se vrah vloudí do příbytku obětí nějaký čas dopředu a před svým činem tam "straší". Pětičlenná rodina Gruberových (otec, žena, jejich ovdovělá dcera a její dvě děti) plus jejich chůva si totiž několik dnů před činem povšimla stop ve sněhu, které vedly na okraj lesa u farmy, avšak nikoliv už pryč...

Incidenty přibývaly jeden po druhém. Sousedům se Gruberovi svěřili s tím, že z podkroví slyšeli něčí kroky, ale nikoho nenašli. Poté objevili doma noviny, ale nikdo si nepamatoval, že by je kupoval. Nakonec se ztratily i klíče od domu. Aby toho nebylo málo a legenda začala žít vlastním životem, předešlá chůva z farmy odešla, tvrdíc, že na ní straší.

Vzhledem k nulovým přeživším není přesně jasné, co se na farmě osudnou noc odehrálo. Vyšetřovatelé však předpokládají, že většina rodiny byla jeden po druhém postupně vylákána do stodoly, kde byla ubita krumpáčem, tělům byla navíc useknuta hlava. Pachatel či pachatelé poté vstoupili do domu, kde zabili nejmenší dítě a chůvu. Těla našli až o několik dnů později sousedé. Viníky se nikdy nepodařilo odhalit, policie však před odložením případu operovala i s verzí, že by za čin mohl odpovědný manžel dcery obou rodičů, jež měl zemřít v zákopech první světové války, avšak jeho tělo se nikdy nenašlo.

zdroj: YouTube.com

Incident Alan Catteralla - muž, který byl uvězněn v peci
Doslova komicky černohumorný je pro změnu nedávný případ Brita Alana Catteralla. Kráčí totiž ve stopách klišé o smrtící pasti, do níž se dostane nebohá nevinná oběť - tentokrát pasti ve formě velké průmyslové pece v továrně na kánoe. Čtyřiapadesátiletý Alan Catterall do této vlezl, když si povšiml, že jsou otevřené bezpečnostní dveře.

Jakmile šel očíhnout, co je za problém, k jeho smůle se vrata tyto neprodyšně uzavřely a pec začala generovat teplo o 280° C. Zatímco Catterall totiž vcházel do pece, jiný dělník - shodou okolností nastávající Catterallovy dcery - opravoval pec zvenku. Bezpečnostní mechanismy proto otevřely její uzávěr. Jakmile však byla oprava dokončena a pec znovu spuštěna, Catterall byl uvězněn uvnitř.

V hlučném provozu jeho volání o pomoc nikdo neslyšel. Podle vyšetřování se sice pokusil dostat ven s pomocí páčidla, než však na něj mohl vynaložit dostatečnou sílu, omdlel vlivem horka. Brzy na to uvnitř pece zahynul.

zdroj: YouTube.com

Případ Kyla Ravenscrofta - monstrum pod postelí
Dokonce i infantilní obavy každého dítěte (a některých dospělých...) z monstra ukrytého pod postelí se vyplnily, a není tomu dávno. Před dvěma lety v červenci dostala šestnáctiletá Angličanka z Chesteru v Anglii "líbezné" SMSky od místního osmnáctiletého mladíka s démonickým jménem Kyle Ravenscroft. Po sérii stalkerských zpráv ji nakonec informoval, že je přímo u ní doma a hledá kávu...

Dívka byla líbesbrífy natolik vyděšena, že nakonec opustila svůj pokoj a šla přespat do postele své mámy. Nad ránem se k sobě do pokoje vrátila, načež si všimla něčeho podezřelého - množina krabic od bot, které měla podél postele, byla posunutá. S podezřením se podívala pod postel - kde objevila Kyla, svého grafomanského nápadníka. Po celou dobu se zjevně ukrýval doslova nadosah!

Po panickém útěku a zavolání policie nakonec orgány Kyla zadržely, vyvlékl se však jak z obvinění, tak i zákazu přibližování se k nejmenované holčině. Případ, který zní jako úvod libovolné zápletky Vražd v Midsomeru, tak nakonec skončil bez násilí. Jisté však je, že psychické problémy si oběť přesto ponese ještě hodně dlouho. 

zdroj: YouTube.com

Zatím bez komentáře, buďte první!