3 celebrity, kterým se nejvíce práší od úst
zdroj: Profimedia

3 celebrity, kterým se nejvíce práší od úst

1. 3. 2018 – 10:30 | Magazín | Redakce Osobnosti.cz | Diskuze:

Škarohlídi rádi připomínají, že herectví je vlastně jakousi formou velmi přesvědčivého lhaní. A celebrity mají málokdy pověst pravdomluvků samy o sobě. Občas se oba prvky sejdou v okamžiku, kdy někdo ze svých slavných úst vypustí historku, která již od pohledu na nohy smrdí lží. Vzpomněli jsme na tři takové Barony Prášily.

3) Orson Welles prý obědval s Hitlerem

Není nejmenších pochyb, že Orson Welles platí za jednoho z nejlepších režisérů historie filmu – dost možná toho vůbec nejlepšího! V závěru svého života však Welles poněkud sešel jak fyzicky, tak i psychicky – což je jenom jiný výraz pro to, že mu na své pověsti již příliš nezáleželo. A tak se nechal v televizním vysílání slyšet, že se za mlada potkal s Adolfem Hitlerem. A prý šlo o vrchovatě nudného diktátora.

Welles v interview řekl, že při svém mladickém výletu po Rakousku potkal jakéhosi mladíka, který byl členem tehdy nepříliš vážně braných nacistů. Nakonec Welles skončil na večeři, kde byl i samotný Hitler – ještě před převzetím moci. Welles si však na diktátora údajně sotva pamatoval, protože byl dle jeho slov příliš nudný.

Welles sám se však narodil teprve v roce 1915 a v době, kdy Hitler převzal v Německu moc, mu tak bylo teprve 18 let. Je poněkud nepravděpodobné, že by několik let před tím mohl skončit po boku Hitlera jen tak – a v době, kdy Hitler ještě platil za relativně normálního Němce, byl Welles zase příliš mladý na to, aby sám o sobě cestoval po Evropě.

2) Mark Wahlberg skoro zachránil 11. září

Je fakt, že slavný herec a rapper Mark Wahlberg skoro zemřel během nechvalně známého 11. září. Měl totiž původně letět na palubě jednoho z letů z Bostonu, které trefilo Světové obchodní centrum. Nakonec daný let absolvoval o týden dříve, a to mu zachránilo život.

Mark sám je však přesvědčen, že to je trochu škoda – Wahlberg řekl, že kdyby se na palubě letadla nacházel, vyvolal by rebelii pasažérů, která by letadlo převzala a nakonec s ním bezpečně přistála! „V kabině první třídy by bylo prolito hodně krve a nakonec bych řekl ‚OK, někde bezpečně přistaneme, žádné obavy‘“.

Jistě, podobnou vzpouru provedli cestující United 93, a letadlo kvůli ní také spadlo před svým cílem. Ze záznamu hovorů je však jasné, že cestující neměli nejmenší chuť se pouštět do konfrontace s únosci před tím, než se sami dozvěděli, že tři jiné unesené stroje narazily do WTC a Pentagonu. Pokud tak Mark Wahlberg není nadčlověk, který by na únos reagoval instinktivně, nejspíše by jako cestující prvních dvou strojů neměl nejmenší ponětí, co ho čeká.

1) Jackie Chan tvrdí, že bojoval s mafií pomocí pistolí a granátů

Nemáme nejmenších pochyb, že by nás Jackie Chan dovedl všechny zřezat do němoty. A to ačkoliv se jeho postavy profilují spíše do role komediálních sympaťáků než šílených agresorů. U samotného Jackieho to však mnohdy úplně zjevně neplatí.

Jak se nechal slyšet v rozhovoru v roce 2012, po několik dekád (!) bojoval Chan s hongkongskými triádami – a nemyslel tím metaforické souboje skrze právníky a zlá slovíčka na Twitteru, ale legitimní souboje s pomocí nožů, pistolí, granátů a mrtvých těl. Do konfliktu se s triádami údajně dostal poté, co ho začali vydírat jako herce o peníze. Chan nakonec konflikt ukončil poté, co po přepadení zabil kolem 20 útočníků – Triády, známé pro své racionální chování, nakonec ustoupily.

Vyjádření, z něhož přímo tanou pochyby, poněkud nepřekvapivě zaujalo i hongkongskou policii, která otevřela případ studující údajné vražedné střetnutí mafiánů a známého herce. Není úplně překvapivé, že brzy na to vyšetřování neceremoniálně skončilo předčasným uzavřením. Což vzhledem k údajné mnohanásobné vraždě pomocí ilegálních zbraní (granáty nejsou běžnou formou sebeobrany ani v Hong Kongu) naznačuje, odkud vanul vítr…

Zatím bez komentáře, buďte první!