12 největších filmů roku 2017
zdroj: 20th Century Fox

12 největších filmů roku 2017

8. 12. 2016 – 17:00 | Magazín | Redakce Osobnosti.cz | Diskuze:

Nový rok se blíží, a s ním je tu i další filmová sezóna. Už na úvod nás čeká pokračování nejlepšího akčního filmu posledních let, na závěr pak další Hvězdné války. Zjistěte, co vás čeká mezitím.

John Wick: Chapter 2
Premiéra: 10. února

Pokračování jednoho z nejlepších akčních filmů poslední doby, jež katapultoval Keanu Reevese zpátky do pozornosti fanoušků, nabídne především více téhož co minule. Těšit se můžeme na stylizované přestřelky, které stejně jako v případě prvního dílu zrežíruje Chad Stahelski.

zdroj: Vertical Entertainment

Kong: Ostrov lebek
Premiéra: 9. března

King Konga od Petera Jacksona jsme tu měli zhruba dekádu nazpět, nové provedení však míří do zcela jiných vod než minule. Tentokrát se totiž podíváme na tropický ostrov, kde ve stylizaci Coppolovy Apokalypsy (Apocalypse Now) začne expediční tým bojovat v Kongově království, přerostlém faunou a florou o holý život - a má to být podstatně surovější než minule. Na režisérské křeslo usedne Jordan Vogt-Roberts, pro něhož půjde po řadě seriálů a dobře hodnocených nezávislých filmů o první velkou produkci.

zdroj: Foto: Warner Bros

Rychle a zběsile 8
Premiéra: 14. dubna

Po tragické smrti Paula Walkera visel další osud této stále výdělečné série na vlásku. Pochyby však jdou nyní definitivně stranou - gangsterka ve sporťácích se vrací zpátky již osmým dílem, a v záři reflektorů bude tentokrát primárně Vin Viesel. Novinkou bude určitý přerod série do špionážního žánru, jenž má obstarat nová postava Kurta Russella.

Rychle a zběsile 8 zdroj: tisková zpráva

Strážci galaxie 2
Premiéra: 5. května

Marvel bude mít příští rok celé tři filmy. Hned na jaře se nám nabídne pokračování jednoho z nejlepších filmů s marvelovskou nálepkou vůbec. Komedií říznutý příběh party drsňáků rozkreslí především pozadí Star-Lordova otce, jehož by si opět měl zahrát Kurt Russell, pro něhož zatím rok 2017 působí jako velký comeback. Vzhledem k tomu, že opět režíruje James Gunn, nečekáme nic menšího, než stejnou zábavu jako minule.

zdroj: Falcon

Wonder Woman
Premiéra: 2. června

Ani filmy ze světa DC Comics prozatím mnoho velkých očekávání nesplnily. Superman vs. Batman i Sebevražedný oddíl si vysloužily solidní výdělky, ale také rekordní propady poté, co se provalily jejich mrzké kvality. Justice League, jež dojde na podzim 2017, proto není vyhlížena zrovna nadšeně. Avšak Wonder Woman byla prozatím nejlepší částí dosavadních filmů, její sólovka by tak mohla prozatím drhnoucí konkurenci Marvelu konečně rozhýbat správným směrem.

zdroj: Vertical Entertainment

Spider-Man: Homecoming
Premiéra: 7. července

Druhý marvelovský zářez v příštím roce přináší křížence mezi filmovou sérií Spider-Man (jíž vlastní Sony, ačkoliv původně jde o hrdinu Marvelu) a zbytkem spojeného filmového světa Marvelu. Jako Spider se tentokrát představí nová tvář, Tom Holland, jehož můžete znát už z nedávné Občanské války.

zdroj: Columbia Pictures

Válka o planetu opic
Premiéra: 14. července

Až do srdce temnoty se vydá třetí díl opičí série započaté Zrozením planety opic z roku 2011. Stejně jako v předešlých obou dílech se i tentokrát vymění lidské postavy, s nimiž bude interagovat opice Caesar hraná znovu Andy Serkisem (Glum). Zápletka bude popisovat přímou válku, jež proti inteligentním opicím vede Plukovník s tváří Woody Harrelsona. Oba předešlé filmy se dočkaly vysokých hodnocení i popularity, vyhlížíme proto stejný výsledek!

zdroj: 20th Century Fox

Temná věž
Premiéra: 28. července

Předlouho spekulovaná adaptace série Stephena Kinga by měla v létě příštího roku konečně dorazit do kin! Zasazení popisované jako westernové hororové sci-fi popíše pokračování knižní řady s tím, že pro nováčky zmíní i něco z jejího úvodu. Atypicky vystavěný film ukáže v hlavních rolích Idrise Elbu a Matthewa McConaugheyho.

Vetřelec: Covenant
Premiéra: 4. srpna

Naopak nový díl Vetřelce je filmem, o nějž žádal málokdo. Po poněkud nemastném a neslaném Prometheovi, jakémsi skoro Vetřelci, jež se příliš nepovedl, nadchla idea téhož asi málokoho. Ridley Scott však v Marťanovi prokázal, že mu stále nechybí drajv - a pokud tentokrát bude psát scénář někdo jiný než minule (což píše), mohlo by pokračování příběhu androida Davida (a možná i vědátorky hrané Noomi Rapace) napravit divákům chuť.

Vetřelec: Covenant zdroj: 20th Century Fox

Blade Runner 2049
Premiéra: 6. října

Jenom málokdo očekával od pokračování Blade Runnera zajímavé elementy - jenže po nedávné premiéře Příchozích, předešlého filmu jeho režiséra Denise Villeneuva, se vlažné přijetí postupně mění v opatrně nadšené. Tím spíše, že se vrátí Harrison Ford a scénář částečně sepisuje autor původního scénáře Hampton Fancher.

Kingsman: Zlatý kruh
Premiéra: 6. října

Soupeřit přitom bude lovec androidů s druhým dílem Kingsmana, zřejmě nejlepší pseudobondovky posledních let, v níž se znovu sešel kreativní tým prvního dílu. Režisér Matthew Vaughn však není jediným navrátivším, vidět máme totiž znovu i Colina Firtha, jehož agent v prvním filmu... zemřel. Jak to scénář vysvětlí, a jak dopadne zápletka, jež se má točit kolem spolupráce s americkým protipólem Kingsmanů, bude dozajista stejně zajímavé sledovat jako subverze vůči bondovským klišé.

Star Wars: Episode VIII
Premiéra: 15. prosince

Návrat Hvězdných válek byl před dvěma lety nadšeně přijat fanoušky po celém světě. Jakkoliv však Síla se probouzí úspěšně navázala na původní trilogii zakončenou v roce 1983, nelze popřít, že její zápletka byla tak trochu remake Episody IV. Díl nový, kde by podobný přístup už zřejmě neprošel, bude proto skutečnou zkouškou ohně obnovených příběhů z jedné předaleké galaxie. Režíruje Rian Johnson, jež má na triku solidní scifi Looper.

Zatím bez komentáře, buďte první!