10 nejlépe vydělávajících hereček současnosti
zdroj: Profimedia

10 nejlépe vydělávajících hereček současnosti

20. 8. 2018 – 11:00 | Magazín | Redakce Osobnosti.cz | Diskuze:

Kdo si letos přišel na nejtučnější honorář? Jennifer Lawrence poprvé za dlouhou dobu musela vyklidit trůn.

Čela podobných žebříčků bývají hodně povědomá - všechny hráče, v tomhle případě tedy hráčky vlastně známe - mění se jen pořadí podle toho, kdo zrovna kápnul na větší blockbuster a dostal peníze na dřevo předem. To už dnes zdaleka nebývá zvykem, takže se často vyhoupnou herečky o několik pozic nahoru díky práci, kterou odvedly loni. Nutno také dodat, že v topce časopisu Forbes je absolutní vítězka v kontextu celebrit spíše chudou příbuznou a snadno ji předhoní nejen všechny Kardashianky, ale i řada méně nápadných televizních celebrit. I Wonder Woman, která desítku nejlépe vydělávajících hereček uzavírá, si přijde na kulatých deset milionů dolarů, takže není třeba nikoho litovat.

1. Scarlett Johansson
Když se to sejde, tak oči přecházejí. Scarlett dokonce překonala hranici 40 milionů dolarů. A když si to spočítáte, není se co divit - komedie Holky na tahu, adaptace mangy Ghost in the Shell, ale hlavně královská výplata za oba díly třetích Avengers. Můžeme jen tušit, jak velkou roli bude mít Black Widow v druhé půlce zmíněného marveláckého megatrháku, ale určitě bude nepřehlédnutelná. A jestli se u Disneyho konečně rozhoupají a natočí s ní i sólovku, bude moct Scarlett zanedlouho svůj trůn nejlépe placené herečky v Hollywoodu snadno obhájit.

carlett Johansson zdroj: tisková zpráva

2. Angelina Jolie
Neuvěřitelných 28 milionů dolarů a přitom vídáme Angelinu jen na stránkách bulváru. To je snad nějaká černá magie. A vskutku, Angelina dostala na dnešní dobu bláznivých 25 milionů dolarů předem, aby si zahrála v pokračování disneyovské Zloby. Impérium Mickey Mouse holt na svých pohádkách nehodlá šetřit, a tak se Angelina v mžiku katapultovala do čela žebříčku nejlépe placených hereček. Tomu říkáme comeback.

Angelina Jolie zdroj: tisková zpráva

3. Jennifer Aniston
Jak může Jennifer inkasovat skoro dvacet milionů dolarů za sezónu a přitom ani neproběhnout českými kiny? Stačí naladit americké televize, kde uvidíte její tvář každých dvacet minut. Je totiž tváří kosmetiky Aveeno, balené vody Smartwater, nebo aerolinek Emirates. Její image sympatické holky od vedle se jí drží dodnes a k bronzové pozici jistě pomohla i spolupráce s Reese Witherspoon. Chystají totiž televizní seriál pro iTunes a mají slíbeno 1,25 milionu dolarů za epizodu.

Jennifer Aniston zdroj: tisková zpráva

4. Jennifer Lawrence
Není vždycky posvícení, Jennifer. Velké hity došly, a tak musí JLaw honoráře sbírat z více stran. Naštěstí je to velká pracantka, mohli jsme ji vidět v Matce nebo Rudé volavce, a zaplaceno předem dostala i za roli Mystique v připravovaných X-Menech. Zapomenout nesmíme ani na dobře honorovaný kontrakt s Diorem. Dohromady to dává příjemných 18 milionů.

Jennifer Lawrence zdroj: tisková zpráva

5. Reese Witherspoon
Letos jste ji v kinech v ničem neviděli (propadákový Wrinkle in Time se českým sálům pro jistotu vyhnul) a přesto je v půlce žebříčku? Z Reese se totiž stala úspěšná televizní producentka a její seriál Sedmilhářky byl takovým hitem, že za každou epizodu druhé sezóny inkasuje milion dolarů. A v přípravě má i další projekty, takže se její roční gáže bez problémů vyšplhala na 16,5 milionu dolarů.

Reese Witherspoon zdroj: tisková zpráva

6. Mila Kunis
Se sérií Matky na tahu natrefila Mila vyloženě na zlatou žílu. I díky její vánoční edici si může pravidelně diktovat solidní honoráře. Do českých kin právě vstupující Špion, který mi dal kopačky, už podobný úspěch slavit nebude, ale Mila Kunis nemá v castingu do podobných rolí výraznější konkurenci, takže její šestnáctimilionový roční příjem jen tak nepoklesne.

Mila Kunis zdroj: tisková zpráva

7. Julia Roberts
Hlavní role a koprodukce snímku (Ne)obyčejný kluk vynesly bývalé hvězdě romantických komedií nečekaný jackpot. Dřív by 13 milionů dolarů brala Julia Roberts za jednu jedinou roli. Zlaté časy přelomu devadesátých a nultých let jsou ale nenávratně pryč. Přesto lze trefit do černého i rolí maminky, jak Julia dokazuje. Další milion inkasovala i za kampaň pro kosmetickou firmu Lancome.

Julia Roberts zdroj: tisková zpráva

8. Cate Blanchett
Spolehlivá herečka navštěvuje blockbustery jen tu a tam, takže jí v podobných žebříčkách vídáme spíš sporadicky. Teď ovšem měla štěstí na dobře zaplacené role v Thor Ragnarok, Debbie a jejích parťačkách, a blížící se knižní adaptaci Čarodějovy hodiny. Dohromady to dalo příjemných 12,5 milionů dolarů.

Cate Blanchett zdroj: tisková zpráva

9. Melissa McCarthy
Po velmi úspěšné předloňské sezóně se nám Melissa trochu propadla. Nejnovější komedie Life of the Party nečekaně propadla, a tak si populární komediální herečka přišla jen na 12 milionů dolarů. Lze očekávat, že se teď uchýlí k pokračováním, ostatně naplánované má už Drsňačky 2 se Sandrou Bullock.

Melissa McCarthy zdroj: tisková zpráva

10. Gal Gadot
Poprvé v desítce, ale určitě ne naposledy. Gal Gadot dostala za Wonder Woman 1984, což je plný název pokračování Wonder Woman, předem jen pár milionů a zbytek má z kampaně pro Revlon, ale může si přijít na procenta z tržeb a určitě ji napřesrok čekají další zajímavé role. Její honoráře budou jen stoupat.

Gal Gadot zdroj: tisková zpráva

Zatím bez komentáře, buďte první!