Zemřel Ben E. King
zdroj: tisková zpráva

Zemřel Ben E. King

1. 5. 2015 – 16:30 | Magazín | Redakce Osobnosti.cz | Diskuze:

Interpret megahitu Stand By Me odešel do hudebního nebe. Bylo mu šestasedmdesát let. Aktualizováno (21:45).

Smutnou zprávu potvrdil zpěvák Gary U.S. Bonds, který Kingovi na svém Facebooku vzdal hold.

"S velmi těžkým srdcem musím říct sbohem jednomu z nejvlídnějších, nejlaskavějších a nejtalentovanějších soulových interpretů, kterého jsem měl tu čest poznat a více než padesát let nazývat svým přítelem – panu Benovi E. Kingovi," napsal a dodal:

"Za sebe, svou rodinu i Roadhouse Rockers rodinu, mohu říct, že Ben nám bude chybět víc, než dokážou vyjádřit jakákoliv slova. Posíláme upřímnou soustrast Betty (Kingova manželka, pozn. red.) a celé rodině. Díky Bene, za tvoje přátelství a úžasný odkaz, který jsi nám zanechal."

King se narodil 28. září 1938 v Hendersonu (Severní Karolína) jako Benjamin Earl Nelson. Jeho kariéra začala už v padesátých letech, kdy vystupoval se slavnou skupinou The Drifters.

Ben E. King zdroj: tisková zpráva

Skladba Stand By Me se v USA dvakrát dostala do Top 10 největších hitů – poprvé v roce 1961 (4. místo) a podruhé v roce 1986 (9. místo), kdy zazněla ve stejnojmenném filmu s Riverem Phoenixem v hlavní roli. Přezpívala ji celá řada hudebních legend (známá je například povedená cover verze od Johna Lennona).

Ben ovšem nahrál i další úspěšné písně. Za všechny jmenujme Spanish Harlem, Amor či Don't Play That Song. Samostatnou zmínku si zaslouží také skutečnost, že se hodně velmi angažoval v charitě – mj. založil nadaci Stand By Me Foundation.

"RIP Ben E. King. Děkuji za tvou hudbu, zejména mistrovské dílo Stand By Me, které mě při mnoha příležitostech zvedlo náladu," uvedl na Twitteru jeden z jeho fanoušků.

"Smutný den pro soulovou, popovou i rockovou hudbu. Jeden z nejlepších zpěváků své doby. Respekt k The Drifters," komentoval informaci o Kingově smrti jiný uživatel.

zdroj: YouTube.com


Zatím bez komentáře, buďte první!