Žebřík odstartoval, finálová show proběhne 15. března ve Fakultě umění a designu
zdroj: iREPORT.cz

Žebřík odstartoval, finálová show proběhne 15. března ve Fakultě umění a designu

14. 1. 2014 – 11:00 | Magazín | Redakce Osobnosti.cz | Diskuze:

Už do svého 22. ročníku vstoupily ceny Žebřík – Bacardi music awards. Výsledky dvouměsíčního hlasování budou vyhlášeny 15. března v areálu Fakulty umění a designu ZČU v Plzni. Spolu s tradičním moderátorem Tomášem Hanákem bude tentokrát tuto pětihodinovou show uvádět herečka Bára Poláková.

Během ledna mohou fanoušci hlasovat pro kteréhokoliv ze svých favoritů, a to zasláním sms na číslo 900 06 09. Z prvního kola vzejde pět nominovaných v deseti kategoriích. O vítězích se poté bude rozhodovat až do 28. února.

V domácí části ankety je možné kromě českých a slovenských hudebníků uvádět také zahraniční umělce dlouhodobě působící v ČR a na Slovensku. Stejně jako v minulém roce se hlasuje v kategoriích Skupina, Album, Skladba, Videoklip, Zpěvák, Zpěvačka, Objev, Akce, Film a Průser roku. Stejné kategorie platí i pro zahraniční část. Každý hlas bude slosován o hodnotné ceny.

Michal Malátný a Jaroslav Hudec zdroj: iREPORT.cz

Slavnostní vyhlášení se uskuteční 15. března od 20 hodin na půdě Fakulty umění a designu Západočeské univerzity v Plzni. "Budova Fakulty umění a designu je nejen úžasnou moderní stavbou, ale také ideálním kulturním prostředí pro akci typu Žebřík, která je kombinací slavnostního ceremoniálu, indoor festivalu a jedné velké párty. Jsme rádi, že se do příprav aktivně zapojují i samotní studenti – a to v oblasti multimédií, při výrobě sošek pro oceněné hudebníky nebo tvorbou originálních dekorací. Řekl bych, že takhle vymazlený Žebřík jsme za těch dvacet let ještě nedělali", říká ředitel hudebních cen Jarda Hudec.

Během finálového večera budou oceněni tři nejlepší umělci v každé kategorii. Celkem bude předáno 30 sošek, včetně prestižní trofeje pro Osobnost Žebříku, tradičního charitativního ocenění a nově i Ceny o nejkreativnější počin studentů ZČU.

Cena Žebřík zdroj: iREPORT.cz

Galavečerem, který potrvá přes pět hodin, provedou Tomáš Hanák a Bára Poláková. Koncertně vystoupí např.Tomáš Klus, který kromě známých hitů představí i zbrusu nové skladby, dále uvidíme skupiny A Banquet čiUDG, velkou hiphopovou show plánuje Vladimir 518 & Idiot live band s hosty Matějem Ruppertem a Romanem Holým, a zajímavou podívanou slibuje také exkluzivní set Miro Žbirky.

Druhá scéna bude tradičně ve znamení taneční hudby a hiphopu v režii DJs Dead Sailor, Friky a dalších. Následovat bude oficiální after party s hvězdami Žebříku, která potrvá až do rána.

Žebřík 2013 Bacardi music awards organizují magazín iREPORT a společnost Plzeň 2015. Projekt podporují Plzeňský kraj, Ministerstvo kultury a Evropské hlavní město kultury.

Předprodej vstupenek za 390 Kč a VIP passů v ceně 990 Kč zajišťuje síť Ticketstream. Studenti ZČU mají nárok na zlevněné vstupné za 290 Kč.

Mezi oceněnými minulého ročníku této prestižní ankety byli Kryštof, UDG, Chinaski, Clou, Kofe-in, Imodium,Lenka Dusilová, Celeste Buckingham, Aneta Langerová, Anna K, Tomáš Klus, Richard Krajčo, Vojta Dyk, Boris Carloff, A Banquet, Calm Season, festivaly České hrady, Rock for People, Colours Of Ostrava a filmy Čtyři slunce a Okresní přebor.

Více o hlasování a slavnostním vyhlášení na www.anketazebrik.cz

Odkaz na hudební novinky iREPORT zdroj: iREPORT.cz

Zatím bez komentáře, buďte první!