Žebřík 2013: nejvíc nominací mají Kryštof a Hentai Corporation, uspěli i Mandrage, Imodium, Support Lesbiens či Vladimir 518
zdroj: iREPORT.cz

Žebřík 2013: nejvíc nominací mají Kryštof a Hentai Corporation, uspěli i Mandrage, Imodium, Support Lesbiens či Vladimir 518

4. 2. 2014 – 17:57 | Magazín | Redakce Osobnosti.cz | Diskuze:

Hudební fanoušci během lednového hlasování v anketě Žebřík rozhodli o tom, že největší šanci na konečný úspěch mají nespoutaní rockeři Hentai Corporation a poprocková stálice Kryštof, kteří získali po třech nominacích. Ostravská formace se navíc může těšit z toho, že je její frontman Richard Krajčo mezi nominovanými zpěváky a že se Křídla Vánoc s jeho hereckou i hudební účastí umístila ve filmové kategorii.

Po dvou nominacích mají Imodium, Mandrage, Support Lesbiens a Vladimir 518, bodovali také Chinaski,UDG, Adrian T. Bell, Kofe-in, Marpo, Monkey Business, Dan Bárta, Matěj Ruppert, Tomáš Klus, Vojtěch Dyk, Aneta Langerová, Anna K, Celeste Buckingham, Lenka Dusilová či Lenka Nová.

Mezi kandidáty na největší objev uplynulého roku figurují Adam Mišík, Lenny a skupiny Bags, Lola běží a We On The Moon. Akcí roku bude tradičně jeden z festivalů: Colours of Ostrava, Hrady.cz, Rock for People, Trnkobraní nebo Votvírák.

"Jsem rád, že se do nominací prosadili hlavně ti interpreti, kteří loni natočili povedené nahrávky. Jak vidno, vydání regulérního alba si fanoušci cení stále vysoko a neberou je jen jako pozvánku na koncerty. Nominace taky potvrzují, jak je naše současná scéna vyrovnaná a v jistém smyslu bohatá. Bude to ještě napínavé", uvedl k prvnímu kolu ankety ředitel cen Žebřík Jarda Hudec.

Kryštof zdroj: iREPORT.cz

O definitivních výsledcích se bude rozhodovat během února na stránkách www.anketazebrik.cz. Naplno běží také hlasování v zahraniční části ankety. Všechny sms budou slosovány o ceny partnerů Žebříku. 

Slavnostní vyhlášení cen Žebřík 2013 Bacardi music awards proběhne 15. března 2014 od 19 hodin ve Fakultě umění a designu Západočeské univerzity v Plzni za účasti všech nominovaných, z nichž tři nejlepší v každé kategorii obdrží originální sošky z dílny mezinárodně renomovaného umělce Václava Česáka.

Moderace finálového večera se ujme dvojice Tomáš Hanák a Bára Poláková. Koncertně se představí Miro Žbirka, Tomáš Klus, UDG, A Banquet a Vladimir 518 s Idiot live bandem a hosty Matějem Ruppertem a Romanem Holým.

Odkaz na hudební novinky iREPORT zdroj: iREPORT.cz

Zatím bez komentáře, buďte první!