Sázava přivítá v červnu nový hudební festival Slunovrat
zdroj: Festival Slunovrat

Sázava přivítá v červnu nový hudební festival Slunovrat

10. 4. 2017 – 13:08 | Magazín | Redakce Osobnosti.cz | Diskuze:

Po více než 10 letech se do města Sázava nad Sázavou vrací festivaloví návštěvníci. 23. - 24. června 2017 se v areálu vodáckého kempu Sázavský ostrov uskuteční zbrusu nový hudební festival českých písničkářů a populárních interpretů. Podle svého načasování dostal příznačné jméno Slunovrat. Pořadatelé festivalu vsadili na osvědčenou dramaturgii a k účasti pozvali plejádu známých umělců, jejichž písničky si lidé zpívají nejen táboráku.

Dvoudenní hudební událost odstartuje v pátek 23. června v odpoledních hodinách koncertem Františka Nedvěda, nejznámějšího umělce, který má k řece Sázavě snad nejvřelejší vztah. Druhý koncert odehraje zástupce mladé generace českých písničkářů, populární zpěvák a písničkář Xindl X, který se svou kapelou zazpívá své nejznámější rádiové hity. Páteční trojkoncert zakončí kapela zkušených muzikantů Všichni Svatí, kteří diváky provedou až k večernímu zakončení akce.

V sobotu se již ve 12.30 návštěvníkům festivalu představí rodinná skupina Bratři Ebenové v čele s Markem Ebenem, nadaný mladý hudební objev Thom Artway nebo neméně talentovaný David Stypka, který sbírá jednu nominaci na hudební ocenění za druhou.

Sázavské diváky jistě potěší vystoupení folkových Neřež, kteří si místo zesnulé Zuzany Navarové pozvali k vystoupení slovenskou zpěvačku Katarínu Koščovou. Jako hřeb večera vystoupí slovenský hudební matador Richard Müller, který zazpívá nejen své nejznámější písně, ale také písně z nové úspešné desky 55. Málokdo ví, že zpěvačka Aneta Langerová má k Sázavě velice blízký vztah. Začínala zde zpívat se svou první kapelou. V červnu na Slunovratu tak zazpívá svému prvotnímu publiku. Sobotní program zakončí Ivan Mládek se svým Banjo Bandem.

bratři Ebenové zdroj: Festival Slunovrat

Na festivale Slunovrat se objeví také další umělci, kteří na malé Muzikus hudební scéně ve spolupráci se Svazem autorů a interpretů zahrají své akustické sety. Nebude chybět dnes již legendární skupina Natural, hudební skupina Die Kabelka nebo vítězové talentové soutěže, kteří se v březnu utkali o své vystoupení na festivalu. Slunovrat divákům představí své hudební objevy - folkovou skupinu Tamdoletma, retro kapelu Šouflšou, The Lazy Bones nebo písničkářku Terezu Jakobovou.

Přijet na festival můžete karavanem nebo i po proudu řeky Sázavy raftem nebo lodí. Úschovna lodí bude zajištěna. Ubytovací kapacita areálu je již zaplněna, ale pro další návštěvníky bude přichystáno stanové městečko a V.I.P. stanové městečko. Pro rodiny s dětmi bude připraven dětský koutek s hlídáním, dětská hrací zóna, loutkové divadélko Schubert, skákací hrad a mnoho dalšího. Pro malé návštěvníky bude zaveden takzvaný "dětský catering" pro chutné a zdravé stravování na kulturních akcích. "Rádi bychom návštěvníkům festivalu nabídli mnoho komfortních míst k sezení. Na festival Slunovrat můžete dorazit s celou rodinou. Každý rodinný příslušník si zde přijde na své." vysvětluje Nikol Poselová, ředitelka festivalu Slunovrat.

Děti do 6 let a 110 cm mají v doprovodu dospělého s platnou vstupenkou vstup zdarma. V předrodeji jsou již V.I.P. vstupenky, které za příplatek nabízejí divákům sezení u pódia, vstup do V.I.P. zóny, V.I.P. parkoviště, V.I.P. stanové městečko přímo v areálu Sázavskoho ostrova, luxusní toalety a sprchy.

Dvoudenní vstupenky zakoupíte v předprodejní síti Ticketstream, v cestovních kancelářích Čedok a Firo -Tour, na recepci Sázavského ostrova či v lokálních předprodejích. Jednodenní vstupenky budou v předprodeji již 17. dubna 2017.

Program festivalu SLUNOVRAT Program festivalu SLUNOVRAT | zdroj: Festival Slunovrat
Více informací naleznete na oficiálním Facebooku akce nebo na www.slunovratfest.cz.

Zatím bez komentáře, buďte první!