Priessnitz interview: S Nebelem v zádech o plánované, možná poslední desce
zdroj: iREPORT.cz

Priessnitz interview: S Nebelem v zádech o plánované, možná poslední desce

28. 12. 2014 – 15:00 | Magazín | Redakce iReport.cz | Diskuze:

Uzel na Vánoční šňůře Priessnitz tnul tradičně do živého a krom sebezpytu přinesl i několik nezodpovězených otázek. Na ty nám po pražském koncertě 13. prosince v Paláci Akropolis odpověděl v backstagi Jaromír Švejdík.

V žižkovském klubu si návštěvníci průměrně ve věku 30+ překračovali hlavy. Křídla dveří do sálu se zapřela do zarážek, aby se prostor pro diváky zvětšil o foyer, zatímco na pódiu přesně ve 20:00 začal koncert kapely ze severomoravských hor, která už osm let nevydala album. Právě teď je ale další dlouhohrající nahrávka na spadnutí. "Máme zatím asi osm věcí, z toho šest otextovaných, takže jsme tak ve dvou třetinách," zasvěcuje zpěvák. "Chtěli bychom album v létě nebo na podzim vydat. Nám sluší vydávat desky, když je sychr. Předpokládáme, že to bude naše poslední deska, takže není kam spěchat."

O čem by vlastně deska na rozloučenou měla být? Vzhledem k tomu, že život se točí v kruzích, které má navíc Jaromír rád, odpověď vede do dětství, k návratu do Jeseníku. Ačkoli Priessnitzovy lázně stále fungují, kapela se chce vrátit do toho Jeseníku, který už dnes neexistuje, do toho před demolicí proběhlou ještě za komunistického režimu.

 

Zbytek článku naleznete zde:

Odkaz na hudební novinky iREPORT zdroj: iREPORT.cz

Zatím bez komentáře, buďte první!

Osobnosti a filmy v článku