Představitel Slávy Jirouška z Četnických humoresek je po smrti
zdroj: tisková zpráva

Představitel Slávy Jirouška z Četnických humoresek je po smrti

7. 7. 2015 – 17:00 | Magazín | Redakce Osobnosti.cz | Diskuze:

Oblíbený český umělec Aleš Jarý podlehl mozkové mrtvici. Bylo mu šestapadesát let.

Aleš Jarý v sobotu odešel na onen svět. Zanechal po sobě manželku Drahomíru Kočovou a dceru Helenu. Smutnou zprávu přinesl magazín Divadelní noviny.

Jarý studoval na JAMU a od roku 1984 do roku 1992 působil v Městském divadle Brno (tehdy ještě Divadle bratří Mrštíků), kde se seznámil se svou budoucí ženou.

Později dostal nabídku na roli štábního strážmistra Slávy Jirouška v populárním seriálu Četnické humoresky, kterou se navždy zapsal do diváckého podvědomí.

zdroj: YouTube.com

Kromě Četnických humoresek si Aleš zahrál rovněž v Ordinaci v růžové zahradě, Stopách života atd. Před filmovou kamerou se naposledy objevil v roce 2014 (Stopy života: Zlatá mládež).

Jarý byl nejen talentovaný herec, ale také úspěšný dabér, který během své kariéry propůjčil hlas mnoha známým postavám (například Davidu Hasselhoffovi v Pobřežní hlídce či Garymu Ewingovi v Dallasu).

Připomeňme, že první mozková mrtvice ho postihla před sedmi lety, kdy jen o vlásek unikl smrti a musel se na čas úplně stáhnout ze scény. Podruhé však už takové štěstí neměl. Média nyní spekulují o tom, že jeho smrt by mohla souviset se současnými vedry.

Zatím bez komentáře, buďte první!

Osobnosti a filmy v článku