LIVE: Vojta Dyk ♥ Brno, Brno ♥ Vojta Dyk
Vojta Dyk | zdroj: Profimedia

LIVE: Vojta Dyk ♥ Brno, Brno ♥ Vojta Dyk

28. 12. 2012 – 21:52 | Magazín | Redakce Osobnosti.cz | Diskuze:

Ve čtvrtek 19. Prosince se v brněnské hale ve Vodově ulici uskutečnil koncert zpěváka Vojtěcha Dyka za doprovodu B Side Bandu. Víc jak dvouhodinové vystoupení bylo vyprodáno, čtyři tisíce lidí tleskalo hudebníkům ve stoje.

Krátce po osmé hodině večerní se sportovní halou rozezněly první tóny brněnského bigbandu. První píseň s ním zahrál host večera, výborný saxofonista Michal Žáček a v průběhu večera vystoupil ještě několikrát s písněmi ze svého nového alba.

Vojta Dyk vstoupil na pódium za zvuků písně Feeling Good. Došlo také na Smells Like Teen Spirit od Nirvany,Jezdím bez nehod od Milana Chaldila či dětskou písničku Old MacDonald, to vše ve swingových aranžích. V písních byl ponechán prostor k improvizačním hrátkám, které si hudebníci velmi užívali.

Mezi písněmi bavil Vojta Dyk diváky například povídáním o procházce po vánočních trzích, na nichž pořídil i tričko s nápisem I ♥ Brno, ve kterém odzpíval poslední třetinu koncertu. Z trhů pocházelo také pečené prase, které zpěvák věnoval divačce, jež při vystoupení nejvíc fandila. Několik návštěvníků si pak mohlo odnést i žlutočerné "happy socks" přímo z rukou Vojty Dyka. Kapelník B-Side Bandu Josef Buchta také rozdal pár dárečků s logem skupiny.


Po více než dvou hodinách dobré hudby a zábavy byli muzikanti odměněni ovacemi ve stoje. To je asi největší důkaz, že spojení Vojty Dyka s brněnským bigbandem byl dobrý nápad. Dykovi tato hudba sluší a jistě by stálo za to věnovat se jí víc.

 

ireport-1 zdroj: tisková zpráva

Zatím bez komentáře, buďte první!

Osobnosti a filmy v článku