Léto plné zážitků s Rock for People
zdroj: tisková zpráva

Léto plné zážitků s Rock for People

15. 6. 2016 – 11:23 | Magazín | Inzerce

Legendární zakladatelé trip hopu Massive Attack, punkoví matadoři The Offspring, adorovaní Chvrches, špičky hudebních žebříčků okupující The 1975 nebo přední britská metalová kapela Bullet For My Valentine. Výčet kapel, které mezi 3. a 5. červencem zamíří do Hradce Králové na nadcházející 22. ročník festivalu Rock for People, slibuje jedinečný a zdaleka nejen hudební zážitek.

Mezi bezmála stovkou jmen v programu najdeme legendy, které ovlivňovaly běh hudebních dějin, nejžhavější jména současné scény i nadějné mladé talenty, jež budoucnost teprve začínají psát. Pestrou mozaiku, doplní i dobře známá jména české a slovenské hudební scény v čele s Richardem Müllerem, kapelami Tři sestry, Monkey Business nebo slovenskými divočáky Horkýže Slíže.

HORKYZE SLIZE zdroj: tisková zpráva

Žít a znít to ovšem nebude jen na hlavních pódiích. Na svou loňskou úspěšnou premiéru naváže koncept Show Time Party neboli lodních kontejnerů ukrývajících nejen DJe a zvukový aparát, ale také profi tanečnice. Pro ty, kteří budou chtít okusit pravou táborákovou a táborovou atmosféru, zavzpomínat si nebo se rovnou sami zapojit bude připravená populární Táborák stage a chybět nebude ani originální spojení jukeboxu a živé kapely, které zprostředkuje Live Jukebox. Stačí vhodit minci a vybrat si svou oblíbenou písničku.

skillet Skillet | zdroj: tisková zpráva

Rock for People není jen o hudbě

Hudba má samozřejmě na festivalu své nezastupitelné místo, ale oblíbený hradecký festival toho nabízí mnohem víc! Ve Festivalparku vyroste scéna nového cirkusu, kde se v režii věhlasného souboru La Putyka můžeme těšit na dechberoucí akrobatické výkony, kabaret, cirkus i tanec.

Trochu jiná kouzla budou předvádět Yoyo Boys. Našlapaná exhibice těchto špiček freestyle yoyování předvědčí každého, že yoyo zdaleka není jen hračka pro děti. A to je jen malá ochutnávka – chybět nebude divadlo, street art, site specific show, festivalové turnaje, chill-out zóny…

The-1975_HiRes-2_small The 1975 | zdroj: tisková zpráva

Gastronomický koncert s vybranou hudební přílohou

Letošní Rock for People čeká doslova gastro revoluce. Vůbec poprvé se na něm bude konat food festival sestavený z předních catererů a gastro konceptů z ČR i ze zahraničí. Ambasadorem se stal Zdeněk Střížek. Ten je zakladatelem Burgerfestu, jednoho z největších food festivalů v České republice, a majitelem vyhlášené burgrárny Bejzmentu.

Více na www.rockforpeople.cz. Aktuální edice celofestivalových pasů je v prodeji až do 30. 6. 2016 za cenu 1650 Kč. K dispozici je také speciální edice vstupenek pro juniory od 15 do 17 let za cenu 900 Kč. V prodeji jsou i vstupenky pro děti, seniory a držitele průkazu ZTP.