Lenka Dusilová: Anděla mám na přebalovacím pultu
zdroj: iREPORT.cz

Lenka Dusilová: Anděla mám na přebalovacím pultu

9. 10. 2014 – 18:00 | Magazín | Redakce iReport.cz | Diskuze:

Koncem září vyšlo Baromantice nové album V hodině smrti. Navzdory temnému názvu je to deska plná naděje, obnovy a světla. "Deska není o umírání, naopak. Je to reakce na to, v jakém žijeme světě," potvrzují v rozhovoru Lenka Dusilová a Beata Hlavenková.

Právě vám vyšla nová deska V hodině smrti, která je podle vašich slov hodně emotivní. O čem vypráví?
Lenka: Je to kolektivní výpověď třicátníků, kteří procházejí střední krizí.
Beata: To si teda fandíme...
Lenka: No dobře, někteří jsou skoro čtyřicátníci. Je to reakce na to, v jakém žijeme světě, zároveň vnitřní transformace a reakce na to, co v tomto období prožíváme.
Beata: Přesně, jak řekla Lenka - smrt má být braná jako součást života. Nemáme se bát projít temnými stezkami nebo tmou, aby nás to mohlo nakopnout někam dál. Transformace je zásadní téma.
Lenka: Deska není o umírání, naopak.

Zvolili jste poměrně netradiční, ale stále častější formu spolufinancování pomocí HitHitu. Jak bude probíhat třeba Mikulášská odměna?
Lenka: My už v tom máme praxi. Když jsem byla malá, chodila jsem za anděla, rozstříhala jsem si prostěradlo a musela jsem jít. Čerta jsem dělala u Hlavenků.

A teď budeš co?
Lenka: Ještě jsme se nepohádali o role.
Beata: Já budu doma.
Lenka: To nesmíš říkat! (smích)

Kdybyste mi každá mohla doporučit z nového alba jen jednu písničku, kterou bych si měla poslechnout, která by to byla?
Lenka: To by bylo nefér vůči ostatním. Je to těžký, doporučila bych celou desku, aby to mělo kontext. I samotné písničky můžou nějak fungovat, ale nevytrhávala bych ji z kontextu, ať si to lidi prožijí jako příběh.
Beata: Každý z nás čtyř by mohl říct tu svoji, když něco píše, tak si za tím stojí, ale my si stojíme i za těma ostatníma, navzájem.

Pokračování rozhovoru naleznete zde:

Odkaz na hudební novinky iREPORT zdroj: iREPORT.cz

Zatím bez komentáře, buďte první!

Osobnosti a filmy v článku