Legendy i žhavé objevy na Rock for People Europe v Plzni
zdroj: tisková zpráva

Legendy i žhavé objevy na Rock for People Europe v Plzni

25. 6. 2015 – 11:58 | Magazín | Inzerce | Diskuze:

Ta pravá letní hudební party vypukne již příští víkend na plzeňském Rock for People Europe. V industriálních kulisách Plzně vystoupí od pátku 3. července do neděle 5. července bezmála osmdesát umělců ze všech koutů Evropy. Chybět nebudou legendární kapely ani nejčerstvější objevy hudební scény.

Rock for People Europe (link: http://plzen.rockforpeople.cz/) slibuje tři dny doslova nabité hudbou, ale nezůstane jenom u ní. Na programu jsou výstavy, workshopy, outdoorové aktivity a pro filmové fanoušky je připravená kinokavárna.

Legendy i nové objevy

Návštěvníci uslyší slavné kapely, ale budou moci objevovat i nová žhavá jména evropské hudební scény. Vedle legendárních Motörhead, kteří kromě svých největších hitů slibují i ochutnávku ze zbrusu nové desky Bad Magic, rozezní festivalový areál také neoposlouchané melodie Modestep nebo svižný elektroswing v podání The Parov Stelar Band. Mezi dalšími taháky festivalu jsou potvrzeni například The Ting Tings, enfant terrible ostrovní scény Peter Doherty, talentovaný folkový písničkář Fink či nestárnoucí Guano Apes.

Z domácích luhů a hájů

V programu nebude chybět ani domácí scéna. Návštěvníci se mohou těšit na Vojtu Dyka s jeho B-Side Bandem, který na RFP v Hradci Králové předvedl famózní show, Skyline, Zrní, kapitána Demo či Vladimira 518. Součástí budou také vystoupení plzeňských kapel, které vzešly z otevřené výzvy pořadatelů festivalu, tzv. bitvy o Plzeň. Z bezmála čtyř desítek přihlášených vybrala porota kapely Donnie Darko, Johnny Survived a Love Earth.

plzen_2 zdroj: tisková zpráva

Rock for People není jen o hudbě

Chybět nebude ani bohatý doprovodný program včetně outdoorových aktivit, četných výstav či workshopů. Na své si přijdou i milovníci filmů. Nova Cinema stage totiž nabídne přehlídku animovaných a dokumentárních filmů studentů českých filmových škol i Oscarem ověnčené snímky jako například Vlk z Wall Street, 12 let v řetězech, či Milionář z chatrče.

Od partnera akce - společnosti Plzeň 2015 získají návštěvníci navíc volný vstup na právě probíhající výstavy v DEPO2015. Díky tomu se kromě nabité hudební nabídky v Plzni seznámí také se špičkou evropského moderního designu na výstavě DOMUS či s díly sochaře Čestmíra Sušky v podobě několikametrových kovových objektů přímo na nádvoří depa. Shlédnout mohou i poutavou sondu do života Plzeňanů – výstavu rodinných fotografií, zaslaných přímo samotnými obyvateli města.

Více informací na www.rockforpeople.cz. Vstupenky na Rock for People Europe jsou v prodeji na www.ticketsforpeople.cz. Celofestivalový pass lze nyní pořídit za 1 440 Kč, jednodenní vstupenky jsou v prodeji od 750 Kč.

Zatím bez komentáře, buďte první!