Kouzlo, podvod nebo iluze? Vybíráme 7 snímků plných magie
zdroj: Bontonfilm

Kouzlo, podvod nebo iluze? Vybíráme 7 snímků plných magie

17. 6. 2016 – 10:00 | Magazín | Redakce Osobnosti.cz | Diskuze:

Tento týden se do českých kin vrací skupina čtyř špičkových iluzionistů v pokračování úspěšného filmu Podfukáři. V dnešním článku vám kromě již zmíněného filmu, představíme několik dalších skvělých snímků plných kouzel, magie a iluzí. Můžete se tak skvěle naladit právě na Podfukáře 2.

Podfukáři
Skupina čtyř špičkových iluzionistů „Four Horseman" v napínavé hře na kočku a myš s FBI a finančními magnáty. Team iluzionistů se kromě přípravy svých show zabývá také organizací bravurních a efektních bankovních loupeží zaměřených proti zkorumpovaným finančníkům. Během svých grandiózních vystoupení pak tito novodobí Robinové Hoodové nejenže loupež   v přímém přenosu provedou, ale následně nechají „zabavené" peníze pršet na ohromené diváky.

zdroj: YouTube.com

Dokonalý trik
Film se odehrává v překotně se měnícím Londýně na přelomu 19. a 20. století. V dobách, kdy jsou iluzionisté modlami a vysoce postavenými celebritami, se ke slávě dere také dvojice mladých kouzelníků, Angier a Borden. Okázalý a rafinovaný Robert Angier (Hugh Jackman) je suverénním estrádním umělcem, poněkud neotesaný Alfred Borden (Christian Bale) za ním v nadání nikterak nezaostává, ale neumí je tak dobře prodat.

Ti dva jsou na počátku přáteli a kolegy, kteří se vzájemně podporují a obdivují. Když se však jednou nezdaří jejich nejobtížnější trik, stávají se nepřáteli na život a na smrt a snaží se jeden druhého vyšachovat ze hry. Jejich soupeřivost je trik za trikem a představení za představením větší, až posléze odvrhnou všechna pravidla. V klání využívají vše, co je právě po ruce, včetně nového vynálezu v podobě elektřiny a také schopností brilantního myslitele Nikoly Tesly. Lidé z jejich okolí si pak nejsou jistí už vůbec ničím. Dokonalý trik je snímkem bohatým na překvapení a nečekaná odhalení, který zkouší lidskou víru a hledá hranice mezi možným a nemožným ...

zdroj: YouTube.com

Mocný vládce Oz
Když se Oscar Diggs (James Franco), druhořadý cirkusový kouzelník s pochybnou morálkou, dostane z prašného Kansasu do životem pulsující Země Oz, myslí si, že vyhrál v loterii. Sláva a bohatství jsou jeho, dokud nepotká tři čarodějky: Theodoru (Mila Kunis), Evanoru (Rachel Weisz) a Glindu (Michelle Williams). Oscar se nechtěně zaplete do velikých problémů, kterým čelí země Oz a její obyvatelé, a musí se naučit odlišovat dobré lidi od zlých dřív, než bude příliš pozdě. Kouzelník postupně využívá své magické umění a vynalézavost, aby se proměnil ve věhlasného a mocného čaroděje a především v lepšího člověka.

zdroj: YouTube.com

Iluzionista (2006)
Nadaný iluzionista Eisenheim (Edward Norton) ohromuje čím dál více vídeňské publikum. O jeho výjimečnosti se dozvídá také korunní princ Leopold (Rufus Sewell). Krutý následník trůnu se rozhodne navštívit Eisenheimovo vystoupení se svou krásnou snoubenkou Sofií von Teschen (Jessica Biel). Ta si brzy uvědomuje, že zná mága z dětství. Téměř zapomenutý vztah znovu ožívá. Tajní milenci se rozhodnou dostát svému slibu z mládí a uprchnout spolu. Následujícího dne je však Sofie nalezena mrtvá. Zdrcený Eisenheim nedbá vyšetřujícího inspektora Uhla (Paul Giamatti) a bere spravedlnost do svých rukou. Musí dokázat Leopoldovu vinu na Sofiině smrti dříve, než bude sám zničen. Nikdo netuší, že se tajemný mág teprve chystá předvést největší iluzi své kariéry.

zdroj: YouTube.com

Houdini
Mistr úniků, kouzelník a iluzionista, velký Harry Houdini nebyl slavný odjakživa. Počátky jeho umělecké dráhy lze vystopovat v cirkuse na Coney Island, kde budoucí miláček publika vystupoval jako Bruto, muž z divočiny. Tady taky potkal svou budoucí ženu Bess a dalo to hodně práce, aby mu nedala košem. Poté, co se vzali, vystupovali nějakou dobu spolu, ale výdělky byly mizerné a publikum si často nebralo servítky. Až během evropského turné, na kterém Harry zamýšlel střetnout Johanna Von Schwegera, německého mága který podle některých zkazek ovládl proces odhmotnění, se Houdinimu podařilo uniknout z vězení Scotland Yardu. Mediálně sledovaný pokus se setkal s velkou odezvou a otevřel Harrymu dveře ke slávě

zdroj: YouTube.com

Tvář
Tématem Tváře je klasická disputace nad tím, nakolik je rozum schopen zvítězit nad iracionalitou a naopak. Do městečka přijíždí nevídaná pouťová atrakce v podobě Voglerova magnetického divadla. Skupinka komediantů podobně jako titulní hrdina v Kabinetu dr. Caligariho (Das Kabinett des Dr. Caligari, 1921) musí však nejdříve žádat o povolení u městského konzula. Ten souhlasí, ovšem na popud lékařského rady Vergera musí skupina dokázat, že nejde o šarlatánství. Konzul s radou uzavírají sázku a centrem děje se stává mystický souboj dvou entit: magie v podání záhadného Voglera a rozumu ve ztělesnění Vergeruse. Právě on touží za každou cenu rozbít auru mystického zázraku a hypnotismu, které kolem sebe Vogler šíří.

zdroj: YouTube.com

Iluzionista (2010)
Britsko-francouzský animovaný film vznikl na základě nerealizovaného scénáře francouzského herce a režiséra Jacquese Tatiho z roku 1956. Tati jej tehdy věnoval své nejstarší dceři a vypráví v něm příběh zestárlého iluzionisty, který putuje se svým uměním od vesnice k vesnici. Jednoho dne v zapadlé vísce narazí na mladou obdivovatelku, která opravdu věří tomu, že dokáže dělat zázraky. Toto setkání oběma změní život... Hlavní postavou filmu je animovaná postavička Tatiho v podobě Pana Hulota, který herce proslavil po celém světě.

zdroj: YouTube.com

Staňte se fanoušky těchto filmů plných magie a iluze:
Fanklub Podfukáři
Fanklub Dokonalý trik
Fanklub Mocný vládce Oz
Fanklub Iluzionista (2006)
Fanklub Houdini
Fanklub Tvář
Fanklub Iluzionista (2010)

Zatím bez komentáře, buďte první!