Filmové premiéry: Vodácké dobrodružství a vytuněné káry v hvězdně obsazeném Rychle a zběsile 8
zdroj: Bioscop

Filmové premiéry: Vodácké dobrodružství a vytuněné káry v hvězdně obsazeném Rychle a zběsile 8

12. 4. 2017 – 10:00 | Magazín | Redakce Osobnosti.cz | Diskuze:

Pokračování jedné z nejúspěšnějších filmových sérií všech dob, desetičlenná expedice na dvoudenním vodáckém dobrodružství plném bláznivých zážitků, tři generace nechvalně známé rodiny Cutlerů, nekonečný řetězec služeb a protislužeb, a dokument z loveckého ranče v Namibii. V tomto týdnu čeká na české diváky 5 filmových premiér.

Rychle a zběsile 8
Dominic Toretto (Vin Diesel) zradil svou rodinu. V jedné z nejúspěšnějších filmových sérií všech dob je sice možné cokoliv, ale tohle je víc než automobilové seskoky padákem, průlety aut mezi mrakodrapy, nebo tažení obřího trezoru ulicemi Ria. Rychle a zběsile 8 rozhodně nepojede na neutrál. Naopak, k absolutní dokonalosti „vytuněnou“ káru (sedmý díl patří mezi rekordmany v rychlosti překročení miliardové tržby) dál vylepšuje. Teď například o skvělé herečky Charlize Theron a Helen Mirren nebo o automobilovou honičku s ponorkou.

Na stranu zla přetáhla Doma legendární kyber-teroristka přezdívaná Cipher (Charlize Theron), která je stejně krásná jako nebezpečná. Není tedy divu, že Toretto naprosto ztratil hlavu a vykašlal se nejen na Letty (Michelle Rodriguez), ale i na všechny staré kámoše. Že s ním má Cipher jiné plány, než jsou romantické večeře při svíčkách, je nabíledni. Kombinace její inteligence a jeho svalů a řidičských schopností z nich mohou udělat neporazitelný tandem. Aby svět zůstal v rovnováze, převezme otěže v osiřelé rodině Hobbs (Dwayne Johnson), který do ní proti své vůli přibere nového člena – Deckarda Shawa (Jason Statham), vysokooktanový záporák ze sedmého dílu, který měl původně shnít ve vězení. Společně s nimi se budeme přesouvat z divokého pobřeží exotické Kuby, přes ucpané ulice New Yorku až na pusté ledovce v Barentsově moři, abychom si užili další zábavnou a nezapomenutelnou jízdu.

zdroj: Cinemart

Špunti na vodě
Rodiče bratrů Igora (Jiří Langmajer) a Davida (Hynek Čermák) chystají zlatou svatbu. Z Kanady přilétá jejich bratranec Ondra (Pavel Liška), povahou tak trochu dobrodruh. Bratry napadne, že nejlepší by bylo vyrazit za rodiči na kánoích po řece jen ve třech, tak, jako za starých časů. Jenže od dob společných spanilých jízd se leccos změnilo. Třeba to, že Igor a David jsou ženatí a mají děti. Uvítací večeře pro Ondru, který přijíždí se svou mladou přítelkyní Zlaticou, se nezadržitelně mění v katastrofu.

Zlatica, která touží po dítěti, se dozvídá, že Ondra má dceru, o které se jí nezmínil. Igor své ženě Nele (Tatiana Vilhelmová) a jejich dcerám výměnou za pánskou jízdu slíbil rodinnou dovolenou, na kterou kvůli práci nemůže odjet. Davidova manželka Alice (Anna Polívková) si sice nemůže vynachválit manželovu péči o jejich čtyři děti, jenže jinak je její svérázný muž v domácnosti naprosto nepoužitelný. A tak, když slavnostní tabule mizí pod nánosem sazí z komína, který David opět zapomněl opravit, všem ženám dojde trpělivost. Zanechávají pány napospas dětem a vyrážejí na kolech na dámskou jízdu.

Tátové se ale nevzdávají a rozhodnou se vydat na vodu v kánoích i se všemi dětmi. A tak nyní již desetičlenná expedice vyplouvá na dvoudenní plavbu vstříc dobrodružstvím a spoustě bláznivých zážitků…

zdroj: Bioscop

Proti vlastní krvi
Tři generace nechvalně známé rodiny Cutlerů žijí jako psanci uprostřed krásné anglického hrabství Gloucestershire. Přímo uprostřed této jedné z nejbohatších části Británie tráví svůj čas pytláctvím, zlodějinami a potyčkami. Neustále se pohybují na hraně i za hranou zákona, jejich okolí je nesnáší a policie po nich tvrdě jde. V čele tohoto klanu stojí Colby (Brendan Gleeson), který by rád časem předal své vůdcovství synovi. Ale Chad (Michael Fassbender) z této možnosti není úplně nadšený. Je totiž rozpolcený mezi rodinnou tradicí a s ní spojeným životním stylem a touhou postarat se dětem a manželce o lepší život a budoucnost. Má poslechnout otce nebo se vydat na novou životní dráhu? S tím je ale spojený konflikt s otcem, který o ničem příliš nesmlouvá a navíc připravuje akci, jejímž cílem je honosný dům plný nejrůznějších cenností. Chad zjišťuje, že osud a možnost volby nemusí ležet v jeho vlastních rukou...

zdroj: Cinemart

Zkouška dospělosti
Jako lékař a občan se Romeo těší úctě obyvatel malého města v Transylvánii. Jeho pověst se začne hroutit, když se ve snaze zajistit nadané dceři lepší budoucnost zaplete do řetězce služeb a protislužeb a ztratí tvář i před svou rodinou.

zdroj: Aerofilms

Safari
Lovecký ranč v Namibii a několik turistů, kteří si přijeli zpříjemnit dovolenou střelbou na trofejní zvěř. Ale kdo je tu vlastně lovec a kdo kořist?

Pozorovatel lidské přirozenosti Ulrich Seidl se po průzkumu rakouských sklepů zaměřuje na téma, které z jiného úhlu zkoumal v prvním díle trilogie Ráj. Jeho stylizovaný dokument nás tentokrát zavádí do ráje trofejních lovců, mezi zebry, antilopy, impaly a další tvory, kteří se těší pozornosti německých a rakouských turistů se zbraněmi. Bizarní svět, kde se střetávají iniciační rituály, nerovnosti, kolonialismus i lidská hloupost, umožňuje autorovi použít typickou ironii a vystihnout detaily lidské nátury.

zdroj: Film Europe

 

Nevíte, která kina ve vašem okolí vysílají premiérové snímky tohoto týdne? Mrkněte na Dokina.cz:
Kam zajít na Rychle a zběsile 8
Kam zajít na Špunti na vodě
Kam zajít na Proti vlastní krvi
Kam zajít na Zkouška dospělosti
Kam zajít na Safari

Staňte se fanoušky premiérových filmů:    
Fanklub Rychle a zběsile 8
Fanklub Špunti na vodě
Fanklub Proti vlastní krvi
Fanklub Zkouška dospělosti
Fanklub Safari

Zatím bez komentáře, buďte první!