Filmové premiéry: Dokonale nedokonalá loupež a vraždy taxikářů
zdroj: Falcon

Filmové premiéry: Dokonale nedokonalá loupež a vraždy taxikářů

31. 8. 2016 – 17:00 | Magazín | Redakce Osobnosti.cz | Diskuze:

Vidina dokonalé loupeže, dobrodružná cesta mladé dívky a laskavého obra, touha po nalezení vlastního dědečka, nekonvenční vizuální esej slavné hudebnice, vraždy pražských taxikářů a povídkový film odehrávající se v kupé během jedné cesty vlakem. Ve 34. týdnu tohoto roku nás čeká 6 filmových premiér, mistrovské dílo Casablanca z roku 1942 a příběh rockové ikony, Alice Coopera.

Smrt ve tmě
Tři bezohlední zloději se vloupají do domu bohatého slepce s vidinou dokonalé loupeže a velkého zisku. Vše se děje ale jinak...

zdroj: Falcon

Obr Dobr
Příběh mladé dívky a laskavého obra známého jako Obr Dobr, kteří se vydávají na dobrodružnou cestu s cílem zajmout zlé lidožroutské obry, kteří pronikají do světa lidí. Adaptace knihy od britského spisovatele Roalda Dahla.

zdroj: Vertical Entertainment

Až na Severní pól
Patnáctiletá Saša je dcera bohatých aristokratických rodičů v Rusku konce 19. století. Sní o dalekém severu a truchlí nad osudem svého dědečka Oloukina, významného vědce a polárníka, který se dosud nevrátil ze své poslední expedice, na které se pokusil dobýt Severní pól. Oloukine předal své poslání výzkumníka Saše, ale její rodiče, kteří už jí začali sjednávat svatbu, to vůbec neschvalují. A tak se Saša rozhodne vzepřít svému osudu, uprchne z domova a je odhodlaná Oloukina nalézt… i kdyby měla dojít až na Severní pól.

zdroj: Artcam

Psí srdce
Nekonvenční vizuální esej slavné hudebnice a experimentátorky Laurie Anderson, která v sobě asociačně spojuje tak zdánlivě vzdálená témata, jakým je blízký vztah člověka a psa a vpád moci do soukromí amerických občanů po tragických událostech 11. září 2001. Svébytná vizuální složka je doprovázená hlasem vypravěčky, která spřádá nit myšlenek a dojmů. Tento křehký, bezmála beletristický celek podbarvuje Anderson vlastní působivou hudbou. Unikavý a niterný dokument pobízí diváka ke snění, k účtování s vlastními bolestmi i duchovním životem.

zdroj: Film Europe

Casablanca
Film je důkazem, že silné emoce lze vyjádřit i úsporně, bez velkých efektů. Herečkám dnes bohužel už nestačí civilní projev a neordinérní krása ala Ingrid Bergmanová. Americká vlajka musí vlát pomaleji a důstojněji, její rudé a bílé pruhy zářit oslnivěji, všechna ta sláva však bledne ve stínu šedobílých políček mistrovského díla jménem Casablanca. Co na tom, že je to obyčejné "melodrama". Pevně věřím, že si spousta diváků po skončení filmu povzdechne spolu s jeho hrdiny: "Louis, myslím, že tohle je začátek hezkého přátelství". Film byl roku 1942 vyhlášen Americkou akademií za nejlepší snímek, navíc získal Oscara za scénář a režii. Nominován byl na dalších 5 Oscarů.

zdroj: YouTube.com

Alice Cooper
Předtím než na pódia přišel Marilyn Manson, předtím než na plátna přišel Freddie Kruger, svět hrůzy ovládal Alice Cooper. Unikátně filmařsky zpracovaný portrét Vincenta Furniera, syna faráře, který se změnil v noční můru všech rodičů - Alice Coopera. Portrét mistra hororových show s funkční gilotinou a spoustou krve na pódiu. Příběh rockové ikony, který vypráví Alice Cooper osobně.

zdroj: ATLANTIS Entertainment CZ

Taxi 121
Snímek Taxi 121 je českým thrillerem, inspirovaným skutečnými událostmi z roku 2014, kdy sériový vrah připravil o život tři pražské taxikáře. Oficiálně policie přičítá vraždy jedinému pachateli, který je však veřejnosti stále neznámý. Tragédie se stala impulsem k natočení thrilleru, který rychle vtáhne diváka do děje a nechá ho procítit celou škálu emocí od strachu, přes odvahu, až po naději. Film poodkryje divákovi nejen možný důvod, proč pachatel vraždil, ale především mu nabídne intenzivní příběh mladého manželského páru Matěje a Lucie (Filip Tomsa a Lenka Zahradnická), který se nevzdá ani ve chvíli, kdy už nemá před sebou prakticky žádnou budoucnost.

zdroj: Bohemia Motion Pictures

ZOO
Zoo je povídkový film odehrávající se v kupé během jedné cesty vlakem. Rozjetý vlak jen tak nezastavíš, nevyskočíš, zůstáváš jeho součástí, dokud sám nezabrzdí. Známý svět zůstává tam venku, uzavřený ubíhá za okny, jen se zrcadlí v odrazech skel vlaku. Vevnitř zatím vzniká nový ekosystém, dočasně nezávislý. Dává dohromady náhodné kombinace lidí. Kdekoli jinde by nedostali možnost na sebe narazit. Není těžké protnout osudy, stačí vstoupit do kupé. Málokdy se poštěstí najít nějaké prázdné. Tak kdo sedí naproti? Možná je chytrák hlupákem, okradený zlodějem, svůdce sveden a oběť vrahem. A možná je chytrák obětí, zloděj sveden, hlupák vrahem a okradený svůdcem. A kdo z nich jsi ty? Nikdy nevíš, kdo přistoupil.

zdroj: http://zoo-film.cz/

Nevíte, která kina ve vašem okolí vysílají premiérové snímky tohoto týdne? Mrkněte na Dokina.cz:
Kam zajít na Smrt ve tmě
Kam zajít na Obr Dobr
Kam zajít na Až na Severní pól
Kam zajít na Psí srdce
Kam zajít na Casablanca
Kam zajít na ALICE COOPER
Kam zajít na Taxi 121
Kam zajít na ZOO

Staňte se fanoušky premiérových filmů:
Fanklub Smrt ve tmě
Fanklub Obr Dobr
Fanklub Až na Severní pól
Fanklub Psí srdce
Fanklub Casablanca
Fanklub ALICE COOPER
Fanklub Taxi 121
Fanklub ZOO

Zatím bez komentáře, buďte první!