Ester Janečková na Prague Pride: „Měla jsem se zúčastnit už loni!“
zdroj: Profimedia

Ester Janečková na Prague Pride: „Měla jsem se zúčastnit už loni!“

19. 8. 2014 – 16:00 | Magazín | Redakce Osobnosti.cz | Diskuze:

Jednačtyřicetiletá herečka a moderátorka se stále nemůže vyrovnat se sebevraždou svého synovce Filipa.

Ester se podle svých vlastních slov domnívá, že kdyby se pochodu na podporu práv gayů, leseb, bisexuálů a transsexuálů zúčastnila už loni, její synovec stále mohl být mezi živými.

„Myslím si, že to mohlo Filipovi pomoci v tom, že by o svých obavách a pocitech začal mluvit. Pak by se to možná nestalo... Věřte mi, že na to myslím dnes celý den. Vím, že tu chtěl být s námi,“ řekla v exkluzivním rozhovoru pro Blesk.

Připomeňme, že Filip Havlíček dobrovolně odešel z tohoto světa 2. 2. 2014 ve věku čtrnácti let. Důvodem jeho zoufalého činu byla skutečnost, že se nedokázal smířit se svou homosexuální orientací. Ester Janečková zdroj: Profimedia

 

 "Byl gay, a přestože věděl, že ho celá jeho rodina miluje, trpěl nepřijetím a výsměchem společnosti. Tak to napsal ve svém dopise na rozloučenou… Filípku, nikdy na Tebe nezapomeneme a slibujeme, že budeme bojovat proti veškeré homofobii," napsala tenkrát Ester na svůj Facebook.

Filipova sestra Adéla zase uvedla, že její bratr se zabil, protože nechtěl žít v této společnosti plné nenávisti a předsudků vůči lidem, kteří nejsou tzv. „normální“.

Letos Ester svůj slib splnila a společně s Filipovou maminkou Svatavou Havlíčkovou do průvodu Prague Pride vyrazila. A to s transparenty „Filip jde s námi“ a „Bůh miluje i homosexuály“...

Zatím bez komentáře, buďte první!

Osobnosti a filmy v článku