Emma Watson o svém vystoupení na summitu OSN: „Nebylo to pro mě vůbec jednoduché“
zdroj: tisková zpráva

Emma Watson o svém vystoupení na summitu OSN: „Nebylo to pro mě vůbec jednoduché“

30. 10. 2014 – 12:00 | Magazín | Redakce Osobnosti.cz | Diskuze:

 Emmin projev o feminismu doslova obletěl celý svět. Ona sama z něj však měla pěknou trému.

„Byla jsem strašně nervózní. Nebyla to pro mě vůbec snadná věc,“ přiznala čtyřiadvacetiletá herečka a modelka v rozhovoru pro magazín Elle.

Už Emmino zvolení na post obhájkyně ženských práv v OSN mnohým vyrazilo dech. O nic méně šokující však nebyl ani její proslov, který měl podpořit kampaň HeForShe. Hvězda filmů o kouzelnickém učni Harry Potterovi v něm zkritizovala extrémistické feministky a prohlásila, že feminismus je o rovnosti obou pohlaví, nikoliv o nadřazenosti žen a nenávisti vůči mužům.

Emma Watson zdroj: Profimedia

Emmu k jejímu rozhodnutí stát se vyslankyní dobré vůle OSN a bojovat za ženská práva podnítily zkušenosti se životem pod drobnohledem médií.

„Sláva není nic, kvůli čemu bych se vždy cítila příjemně. Musela jsem se s tím psychicky srovnat. Nakonec jsem našla způsob jak dát slávě nějaký smysl. Nasměrovat to do něčeho jiného, co pro mě bude více zvládnutelné,“ vysvětlila.

Když se řeč opět stočila k feminismu, Watson zopakovala svůj postoj: „Není tu, aby vám něco diktoval. Není normativní, není dogmatický. Vše co dělá je, že vám dává na výběr. Chcete-li se ucházet o prezidentský úřad, můžete to zkusit. Pokud ne, tak je to taky skvělé.“

 

Zatím bez komentáře, buďte první!

Osobnosti a filmy v článku