Český lev 2012: Absolutním vítězem se stal film Ve stínu
zdroj: Profimedia

Český lev 2012: Absolutním vítězem se stal film Ve stínu

3. 3. 2013 – 18:53 | Magazín | Kateřina Vodrážková | Diskuze:

Včera se předávaly ceny filmové kritiky Český lev na jejich jubilejním 20. ročníku, kterými ve velkém sále pražské Lucerny vtipně provázel herec Jan Budař.

Všemi očekávaný večer sice nebyl v tam pompézním stylu jako američtí Oskaři, ale přesto se na něj většina účastníků vystrojila, jak se k takové události patří. Absolutním vítězem večera se stal film Davida Ondříčka Ve stínu, který získal celkem devět sošek. Překvapením večera byla Anna Geislerová, která si neodnesla ocenění za hlavní ženskou hereckou roli ve filmu Čtyři slunce, ve které byla nominována, ale pokud by se udělovaly ceny za nejlepší šaty večera, tak by si určitě za svou černoudlouhou róbu nějakou cenu zasloužila. Určitě to pro ní bylo jisté zklamání, protože jak prohlásila, pět sošek lva, které má již doma, by ráda ještě o nějaké kusy doplnila. Za nejlepší vedlejší ženskou roli ve filmu Čtyři slunce byla oceněna Klára Melíšková a cenu za hlavní ženskou roli ve filmu Odpad město smrt si odnesla Gabriela Míčová.

Český lev zdroj: Profimedia

Hlavní mužskou hereckou kategorii vyhrál Ivan Trojan za roli ve filmu Ve stínu a za vedlejší mužskou hereckou kategorii získal zaslouženě cenu Ondřej Vetchý díky celovečerním filmu Okresní přebor. I když film Marie Poledňákové Líbáš jako ďábel, nezískal žádnou cenu, stal se divácky nejúspěšnějším snímkem a paní režisérka se nechala slyšet, že je to její poslední filmový počin.

Zatím bez komentáře, buďte první!