České celebrity a drogy: Dostaly Prachařovou, Basikovou i Pergnerovou
zdroj: tisková zpráva

České celebrity a drogy: Dostaly Prachařovou, Basikovou i Pergnerovou

24. 6. 2013 – 11:00 | Magazín | Kateřina Vodrážková | Diskuze:

Drogy patří k showbyznysu od nepaměti a někteří umělci si svou kariéru bez nich možná ani neumí představit. Některým pomohly k větší kreativitě, někoho stáhly na úplné dno. Které české celebrity s nimi mají zkušenosti?

Jednou z nejproslulejších známých osobností v malém českém rybníčku showbyznysu je osmatřicetiletá Tereza Pergnerová, která tvrdým drogám, konkrétně heroinu propadla v roce 1999, když potkala otce svého syna Samuela Františka Vomáčku. Na tvrdých drogách byla celé těhotenství a také po porodu. Aby měla na dávky, nechala se nafotit do pornočasopisu Leo. Tereza je již více jak deset let čistá a období na drogách dodnes lituje.

Bára Basiková zdroj: tisková zpráva

Drogovou minulost má za sebou také populární česká zpěvačka Bára Basiková, která poprvé vyzkoušela pervitin v roce 1988, ve svých pětadvaceti letech. Bylo to v době, kdy vystupovala se dvěma kapelami, měla partnerské problémy a navíc žila společně se svou maminkou. Drogy pro ní prý byly vysvobozením a dodaly jí klid, aby nemusela nic řešit. Závislost naštěstí trvala pouhé tři měsíce a dostal ji z toho Michal Pavlíček, který ji motivoval.

Martin Kocián zdroj: tisková zpráva

Šestatřicetiletý člen jednoho z nejúspěšnějších českých boybandů Lunetic Martin Kocián, díky své závislosti na pervitinu zapříčinil tehdy rozpad populární skupiny. Zpíváním si vydělal pět milónů, ale velká část padla právě na drogy. Šel na léčení, odjel do Irska, vystudoval vysokou školu a založil rodinu. Nyní podniká a dokonce začal opět vystupovat s Lunetic.

Agáta Hanychová zdroj: tisková zpráva

Osmadvacetiletá modelka Agáta Hanychová, nyní provdaná Prachařová, si pervitin vyzkoušela po gymnáziu na vysoké škole. Přivedla ji k tomu dcera známého českého fotografa, která ji tak uvítala do studia na nové škole. Agátě se pervitin zalíbil, zhubla deset kilo a půl roku šňupala. Drogu si prý nikdy nepíchala. Byla na tom už tak špatně, že musela nastoupit do léčebny, ale nakonec se ze závislosti dostala sama.

Se závislostí na drogách měli problémy i další čeští umělci jako Michal Penk, Richard Müller nebo Dan Bárta. V uměleckém světě je těžké takovým věcem odolat a každý druhý si možná podobnou zkušeností možná.

Zatím bez komentáře, buďte první!