Anticeny Zlatý David 2012: Tady jsou vítězové!
zdroj: Profimedia

Anticeny Zlatý David 2012: Tady jsou vítězové!

14. 3. 2013 – 14:00 | Magazín | Kateřina Vodrážková | Diskuze:

Včera se v pražském klubu Roxy vyhlašovali vítězové hudebních anticen Zlatý David za rok 2012 a o "zábavu" se postaral jeden z vítězů ankety Leo Beránek.

Antihudební ceny Zlatý David můžeme přirovnat k amerických filmovým anticenám Zlatá Malina. Podobné jsou si ale pouze v tom, že si pro ně nikdo nechodí s pýchou a hlavou vztyčenou. Možná pouze ten, kdo svým "uměleckým" počinem zavdal k nominaci již při samotné tvorbě. Určitě ale taková Lucka Vondráčková nebo Michal David nejsou pyšní ani na pouhou nominaci v této anketě.

Vítězi jednotlivých kategorií se stali poměrně ne příliš známí amatéři, jejichž hudební počiny nemuseli nikoho příliš dlouho přesvědčovat, aby jim udělil hudební anticenu.


V kategorii nejhorší zpěvák roku zvítězil Leo Beránek, kterého si mnozí mohou pamatovat z reality show Hotel Paradise. Za svou píseň o botech nemohl očekávat žádné uznání. Na vyhlašování se choval jako neřízená střela, jak popsal účastník akce: "Leo Beránek se tam totálně vyjel. Když si přebíral cenu na pódiu, tak měl asi hodinový monolog o tom, kolik si vydělal, jací jsou kritici hovna a podobně."

Kategorii nejhorší zpěvačka roku vyhrála Dominika Myslivcová, neboli růžová cukrkandlová dívčna, která "uchvátila" svým remakem písně Barbie Girl od skupiny Aqua. Nutno dodat, že její sledovanost na youtube přesáhla neuvěřitelných patnáct miliónů shlédnutí!

Hlavní cena v kategorii nejhorší skupina roku byla udělena duu Katka a Jindra, které zpodobňují populární duo Eva a Vašek zamlada. Pořadatelé soutěže je dokonce nazvali „čistou esencí hnoje v podobě vidlemi mixované polky a dum-dum-diska“.

 

Výsledky ankety Zlatý David:

Nejhorší zpěvák: Leo Beránek

Nejhorší zpěvačka: Dominika Myslivcová

Nejhorší skupina: Katka a Jindra

Nejhorší video: Pat Crycheer - Praha žije

Průšvih roku: Daniel Landa coby Žito 44

Sklep slávy: Šlágr TV

 

 

...

Zatím bez komentáře, buďte první!