Aleš Brichta: Otevřít si půjčovnu vrahů by byl skvělý byznys
zdroj: iREPORT.cz

Aleš Brichta: Otevřít si půjčovnu vrahů by byl skvělý byznys

12. 8. 2014 – 18:00 | Magazín | Redakce iReport.cz | Diskuze:

Písnička Půjčovna vrahů z nového alba Papírovej drak Aleše Brichty zpěvákovi prý evokuje ukolébavku Halí, belí.Proto zvolil poněkud kontroverzní text, aby s melodií kontrastoval. Nahrávka obsahuje dvanáct líbivých songů a zní jako z doby, kdy bývalý frontman Arakainu začínal. "Vrátili jsme se k základu, napsali jsme obyčené písničky. Ty jsem dělal naposledy na prvních dvou albech," říká v rozhovoru Brichta.

Nová deska se jmenuje Papírovej drak. Proč?
Protože mi byl zamítnut název Kriploid. Původně jsem chtěl, aby se tak deska jmenovala, měl jsem na ni vymyšlený obal, ale bylo mi z firmy řečeno, že by se Amíkům můj návrh obalu nelíbil.

Co na tom obalu bylo?
Měl jsem vymyšlenou sochu z Velikonočního ostrova, která má místo nosu ohnuté mužské přirození, což je prý na Američany moc. V té době jsem textoval písničkuPapírovej drak, a napadlo mě, že by to mohl být dobrý název pro celé album. Ta deska je totiž o tom, jaký má člověk život. Já lítám ve všem, motám se z rohu do rohu, jsem prostě stejný jako papírový drak.

Kolik lidí na albu pracovalo?
Odnesl to hlavně klávesák Zdeněk Vlč, který to celé musel naprogramovat. Původně měly být programované a samplované i bicí, nakonec jsme se rozhodli, že než aby se s tím někdo musel zvukově upravovat, raději to uděláme živě. Takže nám to nakonec jako host nahrál Martin Vajgl, bubeník Olympicu. Točili jsme totiž u Petra Jandy na Propasti, takže bylo nejjednodušší oslovit jeho. Hostuje tam také na saxofon Vláďa "Boryš" Secký, se kterým se známe dlouhá léta, když s námi jezdil turné, a točil mi už na prvních třech sólových deskách. Poslední host, který nám s tím vypomáhal, byla zpěvačka Lucka Roubíčková, která s námi zpívala sbory. Mám moc rád její projev, kromě toho naše hlasy pasují dohromady

Pokračování rozhovoru naleznete v odkazu

Odkaz na hudební novinky iREPORT zdroj: iREPORT.cz

Zatím bez komentáře, buďte první!

Osobnosti a filmy v článku