4 nejdivnější rodiny, z nichž vzešli slavní herci
zdroj: tisková zpráva

4 nejdivnější rodiny, z nichž vzešli slavní herci

18. 8. 2016 – 10:15 | Magazín | Redakce Osobnosti.cz | Diskuze:

Mnozí se domnívají, že většině slavných herců dopomůžou k úspěchu rodinné konexe. Jak však přistupovat k celebritám, které měly naopak náležitě bizarní rodinu? Od geniálních agentů po mafiánské vrahouny čtveřice slavných rozhodně prokázala, že jablko občas padne pěkně daleko od stromu!

Rodiče Olivia Newton-John byli géniové bojující s nacisty
Ještě překvapivější je však zázemí, z něhož vzešla muzikálová hvězda Pomády a řady podobných snímků, Olivia Newton-John. Ta se totiž narodila v roce 1948 Irene Bornové a Brinley Newton-Johnovi - její matka byla dcerou Maxe Borna, uprchlého německého laureáta Nobelovy ceny za fyziku a jednoho ze zakladatelů studování kvantové mechaniky, její otec pak před válkou platil za perfektního lingvistu s dvěma tituly z Cambridge.

Geniální geny přišly vhod po počátku války, kdy se činil zejména Brinley. Stal se totiž důstojníkem MI5, který měl díky svým jazykovým vlohám za úkol vyslýchat sestřelené německé piloty. Jeho vlídnou metodou "cukru (ale nikoliv už biče)" prošel mimo jiné i Rudolf Hess, zástupce Adolfa Hitlera, který se na vlastní pěst jal vyjednat mír s Anglií. Brinley posléze rovněž spolupracoval s kryptografy z Bletchley Park, tedy místa, na němž působil i Alan Turing, zakladatel moderní počítačové vědy. Součástí jeho práce tu bylo i překládání ukořistěných německých plánů pro bitvu u El Alameinu.

Olivia Newton-John ve filmu Pomáda zdroj: tisková zpráva

Dylan McDermott se narodil mafiánské milence
Herce Dylana McDermotta můžete znát ze seriálu American Horror Story nebo Pád Bílého domu, v nichž obvykle hraje záporáky s hezkou tváří. Sám Dylan má však na triku rodinnou genezi solidní maniakálnosti - narodil se ostatně jako Mark Anthony McDermott náctileté milence gangstera Johna Sponzy. Ten však nebyl jeho biologický otec. Už to je poněkud netypické, co si však McDermott měl říkat, když Sponza pod vlivem heroinu pět let na to zbil jeho matku?

Dylan incident zjevně přežil a bydlel se svou babičkou. Později se však rozhodl, že najde svého pravého, biologického otce. Udobřovat se se Sponzou nemělo valný smysl - gangster byl nalezen mrtvý v kufru auta v roce 1972. Dylan postupně vystopoval otce - alkoholického sebedestruktivního barmana Richarda Dylana McDermotta - až do New Yorku. Kde pro něj začal dělat! Součást práce však nebylo jenom nalévání cloumáků, ale i občasné rvačky s opilými hosty. Šlo o fázi života, na kterou by se skvěle koukalo v sitcomu, těžko by z ní však vzešel úspěšný herec.

Aby byla nejbizarnější rodinná sága završena skutečně nečekaně, Dylanovi ke kariéře pomohla jeho nevlastní matka (manželka Richarda) Eve Ensler, aktivistka, feministka a pozdější autorka divadelní hry Monology vagíny! Vztah pomohl oběma, Eve se poprvé chovala jako skutečná matka a dvojice dodnes zůstala přáteli. Po neplánovaném potratu Eve dokonce Dylan přejal jméno Dylan - to totiž Eve plánovala pro své budoucí dítě!

Dylan McDermott ve filmu Pád Bílého domu zdroj: tisková zpráva

Matka Jackieho Chana byla mafiánka, která si vzala svého polapitele (možná)
Asi jenom málokterý herec má tak pozoruhodné rodiče, že o nich - ačkoliv nejde o politiky nebo herce - vznikne separátní celovečerní film. Jackie Chan však to štěstí měl - příběh jeho matky Lee-Lee a otce Charlese Chana se totiž čte jako klasická, hongkongská gangsterka. Na počátku je otec Charles, který byl od mládí vojákem vládních sil, námořníkem na nákladní lodi Mitsubishi, posléze zatčeným za pašování, následně krátce i tajným agentem, až nakonec po občanské válce znechucen korupcí vlády zakotvil v Šanghaji.

Ani matka Lee-Lee neplatila zrovna za nuďase. Poté, co byl její první manžel zabit při japonském náletu, se přesunula do Šanghaje (skutečnost, že při tom opustila dvě své dcery, resp. je zanechala babičce, raději přeskočme), kde se začala věnovat pašování opia a hazardu. Při lodní inspekci ji však zadržel místní policista - hádáte správně, šlo o Charlese Chana. Údajně se mu jí zželelo, Lee-Lee se však ještě poté živila hazardem. Až když prodělala všechny peníze, Charles ji pomohl a dvojice se dala dohromady. Celý příběh zní dojmem, že se to snad všechno ani nemohlo stát - a je skoro jisté, že si Jackie Chan zápletku musel trochu přibarvit. Do jaké míry, však známo není.

Jackie Chan ve filmu Agent z Hong Kongu zdroj: Distributor

Otec Woodyho Harrelsona byl nájemný vrah (a milý chlápek)
Woody Harrelson, v poslední době známý třeba ze seriálu Temný případ, není prvním hercem, který se skrze svou rodinu nachomítl k vraždě. Slavný je třebas případ Charlize Theron, jejíž matka v sebeobraně zabila svého násilnického manžela. Woody je však odlišný v tom, že jeho otec Charles Harrelson byl minimálně trojnásobný vrah. První dvě oběti zabil v jediném roce, kdy rovněž opustil Harrelsonovu matku, a pokaždé se dočkal osvobozujícího rozsudku! Ten přišel až o pět let na to při novém vyšetřování - a Charles se tak dočkal pěti let ve vězení.

Příliš ho to nenapravilo. Hned poté, co opustil společnost olověných mříží, se totiž jako nájemný vrah upsal drogovému bossovi, pro něhož zabil jistého přísného texaského soudce! Celý komplet nevyšel zrovna dle představ a skupina se dočkala dalšího, tvrdšího uvěznění. Za normálních okolností by šlo o konec příběhu - nebýt však skutečnosti, že Woody později našel znovu cestu ke svému otci, jehož popsal jako "jednoho z nejvíce sečtělých, šaramantních lidí, jaké jsem kdy poznal", zkrátka fajn chlapa. Woody později dokonce incident s vraždou zmínil ve filmu Tahle země není pro starý.

Woody Harrelson v seriálu Temný případ zdroj: tisková zpráva

Zatím bez komentáře, buďte první!