3 nejdivnější klipy ke slavným filmům
zdroj: Profimedia

3 nejdivnější klipy ke slavným filmům

22. 6. 2017 – 10:30 | Magazín | Redakce Osobnosti.cz | Diskuze:

Slavný harcovník Sting bude tento týden v Praze! Koncertovat bude na Prague Metronome Festival 23.-24.6., kde představí své největší hity. Třeba zazní i kultovní píseň, kterou nazpíval s dvěma dalšími hvězdami popmusic k dávno opomenutému filmu Tři mušketýři. Vzpomněli jsme nejen na její šílený klip, ale i pár dalších obskurních videí, kterými populární zpěváci „okořenili“ své soundtracky.

3) Van Halen a jeho klip k Twister

Rok 1996 nám skrze film Twister ukázal, že lov tornád může být tak děsivý, jako i zábavný. Alespoň skrze plátno kina či obrazovku televize/počítače. Ještě děsivě-zábavnější byl však klip od hardrockové formace Van Halen. V první řadě je celý klip natočený v ranku starých hudebních klipů sestávajících se z prostřihu útržku filmu do burácejících kapely. To by ještě tolik nevadilo, podobně klipy vznikaly majoritně.

Song samotný však k tématu honby za tornádem/útěkem od tornáda pasuje asi jako špatný vtip. Skoro to působí, že Van Halen jednoduše vzali svůj generický track a napasovali na něj pár záběrů z traileru, sami vystupujíc s kytarami a bicími před velkým větrákem!

zdroj: Archiv

2) Addamsova rodina

Komediální Addamsova rodina od svého uvedení do kin již poněkud zestárla, jako zvláštní černohumorné dílko však stále funguje. Je proto jenom příznačné, že rovněž klip k filmu působí jako z jiného světa - není se čemu divit, když přišel od kultovního devadesátkového rappera MC Hammer. Celkový tón udá již úvod, v němž je performerovi useknuta hlava gilotinou...

Vzhledem k tomu, že původní hudební téma Addamsovy rodiny platilo chytlavou melodii, MC Hammer se zjevně rozhodl jít přesně opačným směrem a vytvořil kvazirappový song, v němž sice vystupuje po boku ústřední famílie, celkový tón, styl i "text" však nemůže být dál od atmosféry filmu. Výsledek je stejně obskurní, jako kdyby Crazy Frog vytvořil klip ke Star Wars nebo Justin Bieber ozvučil Šíleného Maxe.

zdroj: Archiv

1) Tři mušketýři

Jak nejlépe vyjádřit atmosféru dobrodružství ve Francii 18. století? Nejlépe tím, že se sejde Bryan Adams, Rod Stewart a Sting a mezi koukáním na sebe či pracující dělníky nazpívají chytlavý doják All For Love! Pokud film sám platil za solidní popcornovou zábavu, klip působí jako ztělesnění populární hudby 90. let ve své nejtypičtější podobě!

Ústřední trio na vrcholu kariéry se mezi scénami poflakuje po scéně a culí se na sebe tak mocně, až jeden skoro zapomene, že klip sám nemá absolutně žádnou spojitost s filmem samotným! Snad jenom počet zpěváků a postav je rámcově podobný - nic to však nemění na skutečnosti, že nejspíše většina z vás doposud nevěděla, že All For Love vznikla pouze jako součást soundtracku zapomenutého bijáku z 90. let.

zdroj: Archiv

Zatím bez komentáře, buďte první!