10 českých osobností, které oslavili narozeniny v tomto týdnu
zdroj: Vlastní foto autora

10 českých osobností, které oslavili narozeniny v tomto týdnu

19. 2. 2017 – 11:00 | Magazín | Redakce Osobnosti.cz | Diskuze:

Víte, které české celebrity z řad herců, zpěváků, sportovců či modelek oslavili v uplynulém týdnu narozeniny? Přečtěte si následující článek a dozvíte se to!

1. David Kraus (nar. 13. 2. 1980)

David Kraus je synem herečky a výtvarnice Jany Krausové a moderátora a herce Jana Krause. Se svou kapelou vystupuje mj. v otcově pořadu Uvolněte se, prosím. Spolu se svou matkou si zahrál ve filmu Hezké chvilky bez záruky. Více.

David Kraus zdroj: tisková zpráva

Více fotek Davida Krause

2. Jan Dolanský (nar. 14. 2. 1978)

Jan Dolanský se narodil v Hradci Králové, kde vystudoval základní školu. Ve 14 letech odešel do Prahy, kde nastoupil na Státní konzervatoř - hudebně dramatický obor, kterou ukončil v roce 1997. Více.

Cesty domů, Jan Dolanský zdroj: TV Prima

Více fotek Jana Dolanského

3. Hynek Čermák (nar. 14. 2. 1973)

Hynek Čermák je český herec, držitel Českého lva za nejlepší mužský herecký výkon ve vedlejší roli v roce 2011 ve snímku Nevinnost. Více. Hynek Čermák zdroj: Profimedia

Více fotek Hynka Čermáka

4. Jaromír Jágr (nar. 15. 2. 1972)

Jaromír Jágr je český lední hokejista hrající za klub Florida Panthers v NHL. Mezi jeho největší úspěchy patří zlato z olympiády v Naganu 1998. Jaromír je nejvýše postaveným hráčem kanadského bodování NHL, který získal titul z mistrovství světa, olympijské zlato i Stanley Cup. Více.

Jaromír Jágr Jaromír Jágr | zdroj: Profimedia

Více fotek Jaromíra Jágra

5. Jaromír Hanzlík (nar. 16. 2. 1948)

Když se řekne Jaromír Hanzlík, každý si hned představí uřvaného strýce Pepina, rozevlátého kovboje Honzu nebo uťáplého Dr. Mráčka v promáčeném obleku. Herec, kterého zná celý národ a sledoval jeho výkony ve filmech, seriálech či na divadelních prknech, začínal už jako sedmnáctiletý. Více.

Sanitka 2 - Jaromír Hanzlík, Tomáš Juřička zdroj: Česká televize / Pavla Černá

Více fotek Jaromíra Hanzlíka

6. Bára Basiková (nar. 17. 2. 1963)

Bára Basiková je česká zpěvačka zpívající převážně rockovou hudbu. V 80. letech začala zpívat se skupinou Martina Němce Precedens, se kterou vydala i svou první desku Doba ledová. 6. září 2013 vydala po 12 letech nové sólové album nazvané Belleville. Více.

Bára Basiková zdroj: tisková zpráva

Více fotek Báry Basikové

7. Jan Přeučil (nar. 17. 2. 1937)

Jan Přeučil se narodil v Pardubicích. Měl velice těžké dětství. Nejprve pracoval jako dřevomodelář a později ve slévárně. Po studiu na gymnáziu pokračoval na DAMU, které absolvoval v roce 1960. Ihned po ukončení studia se stal členem činohry Divadla Na zábradlí. Více.

Klíček - Jan Přeučil zdroj: Bontonfilm

Více fotek Jana Přeučila

8. Miloš Forman (nar. 18. 2. 1932)

Miloš Forman se narodil v Čáslavi. Vyrůstal v domově mládeže v Poděbradech, protože jeho rodiče zahynuli během války. Vystudoval FAMU a v roce 1963 debutoval jako režisér snímkem Konkurs, což byly dvě povídky. Více.

Milovaní - Miloš Forman zdroj: Aerofilms

Více fotek Miloše Formana

9. Simona Krainová (nar. 19. 2. 1973)

Simona Krainová se narodila v Havířově. Po Sametové revoluci v roce 1989 se úspěšně zúčastnila castingu, který pořádala agentura Madison models a odcestovala do Paříže jako začínající modelka. Více.

Tereza Maxova, Simona Krainova Tereza Maxova, Simona Krainova | zdroj: Profimedia

Více fotek Simony Krainové

10. Jana Paulová (nar. 19. 2. 1955)

Jana Paulová je česká herečka, působila i jako zpěvačka a konferenciérka. Studia herectví na DAMU ukončila v roce 1976. Je manželkou hudebníka Milana Svobody, má dvě dcery. Pochází z umělecké rodiny, její otec František Paul a její matka Eva Šenková byli herci a operetní zpěváci. Více.

Do roka a do dna - Jana Paulová zdroj: Česká televize / Michael Kucharski

Více fotek Jany Paulové

Zatím bez komentáře, buďte první!