Zdeněk Svěrák slaví 81. narozeniny. Připomeňte si jeho tvorbu v kvízu
zdroj: ČSSR/Filmové studio Barrandov

Zdeněk Svěrák slaví 81. narozeniny. Připomeňte si jeho tvorbu v kvízu

28. 3. 2017 – 10:00 | Magazín | Redakce Osobnosti.cz | Diskuze:

Legendární Zdeněk Svěrák dnes slaví své 81. narozeniny. Popřejme mu vše nejlepší a připomeňme si některé z jeho filmových rolí v kvízu, zaměřeném na Svěrákovské filmy.

Zdeněk Svěrák je scenárista, vynikající herec, textař, zpěvák a spisovatel… Všechny tyto přívlastky patří sympatickému muži s vřelým úsměvem, který se v roce 2005 „probojoval“ do první třicítky finalistů v divácké soutěži Největší Čech.

Zdeněk Svěrák byl původně učitelem českého jazyka a literatury, čemuž odpovídá jeho předchozí studium VŠ Pedagogické v Praze. Učitelské povolání vykonával však pouhé 4 roky, hned potom se vrhl na mediálnější dráhu a v roce 1961 se stal redaktorem na vlnách Českého rozhlasu, který vysílal jaho pořady o imaginární vinárně U Pavouka. Jeho dalším zaměstnavatelem byla filmová studia Barrandov, kde působil jako scenárista.

Sverakovske-filmy kvíz zdroj: tisková zpráva

Zdeněk tvoří nerozlučitelné dvojice s několika dalšími hvězdami české scény:
Zdeněk Svěrák – Ladislav Smoljak. Tito dva nejen herci spolu úzce spolupracují už velmi dlouhou dobu. Podílejí se na filmových i divadleních scénářích a téměř denně se setkávají na divadelních prknech domovského Žižkovského divadla Járy Cimrmana, fiktivního českého génia, jehož zrození měli na starost již dva zmiňovaní pánové společně s Jiřím Šebánkem.

Více informací o žijící legendě Zdeňku Svěrákovi

Vyjádřete Zdeňkovi Svěrákovi svojí podporu členstvím v jeho fanklubu.

Zatím bez komentáře, buďte první!

Osobnosti a filmy v článku