Roland Emmerich, mistr katastrofického žánru! Představujeme nejakčnější snímky!
zdroj: tisková zpráva

Roland Emmerich, mistr katastrofického žánru! Představujeme nejakčnější snímky!

24. 6. 2016 – 11:00 | Magazín | Redakce Osobnosti.cz | Diskuze:

Po dlouhých dvaceti letech se fanoušci vesmírných sci-fi dočkali pokračování Dne nezávislosti. Režie se opět ujal autor známých katastrofických snímků, které si již získali nejednoho diváka. Ronald Emmerich je ve svém oboru opravdovou špičkou, a teorie o možném konci světa, a zániku civilizací mu jistě nejsou cizí. Dnes jsme pro vás připravili seznam těch nejlepších režijních počinů tohoto šedesátiletého německého rodáka.

Univerzální voják (1992)
Při masakru vietnamské vesnice se americký voják Luc dostává do konfliktu se šíleným seržantem Scottem. Oba muži se navzájem zabijí ... O třiadvacet let později se na scéně objevují znovu jako příslušníci speciálního protiteroristického komanda - Univerzální vojáci. Zvláštní oddělení ministerstva obrany z jejich těl vyvinulo nezničitelné stroje na zabíjení.

Při záchranné akci v útrobách mamutí přehrady ohrožované teroristy se Lucovi začnou vynořovat vzpomínky na jeho minulý život. Vymkne se kontrole svých tvůrců a dává se na útěk, ve kterém mu pomáhá mladá novinářka Veronika.

Nejzuřivějším pronásledovatelem prchající dvojice se stává, krví posedlý, Scott. Nemilosrdně ničí vše, co se mu postaví do cesty. K rozhodujícímu souboji na život a na smrt, se schyluje na farmě Lucových rodičů, kteří nemohou uvěřit tomu, že jejich syn vstal z mrtvých...

zdroj: YouTube.com

Hvězdná brána (1994)
Vědecká expedice objevila poblíž pyramid zvláštní objekt pokrytý neznámými symboly. V přísném utajení ho začala zkoumat armáda, uběhla však dlouhá řada desetiletí, než se našel člověk, který by nápis rozluštil. Egyptolog Daniel Jackson zjistil, že znaky představují souřadnice pro cestu vesmírem na jakousi vzdálenou planetu. Padlo rozhodnutí vyslat tam průzkumnou jednotku pod velením plukovníka O'Neila. Symbol umožňující návrat na Zem ovšem na hvězdné bráně chybí, bude zřejmě teprve na místě určení. Expedice nutně potřebuje Danielovy znalosti, mladý vědec se tedy volky nevolky stává jejím členem. Nepraktický intelektuál se ocitá v prapodivném světě na úrovni staroegyptské civilizace, kde všichni lidé ve strachu otročí božskému vládci a nebezpečí číhá na každém kroku...

zdroj: YouTube.com

Den nezávislosti (1996)
Země odpočítává poslední vteřiny a obrovské vesmírné lodi nad největšími městy planety se chystají zaútočit. Kam dosáhne ničivá sí síla, zbyde jen pár trosek bez života. Všechna naděje lidstva na záchranu je v rukou geniálního technika, odvážného stíhacího pilota a charismatického presidenta. Když selžou všechny pozemské zbraně, rozpoutá se poslední zoufalá letecká bitva, ve které jde o život všech, kteří dosud přežili.

zdroj: YouTube.com

Godzilla (1998)
Jaderné zkoušky v Tichomoří přinesly své ovoce. Godzilla, zmutované monstrum gigantických rozměrů, se vynořila z hlubin oceánu, aby změnila New York a další světová velkoměsta v hromady sutin. Armáda Spojených států je bezmocná a záchrana lidstva nakonec spočine na bedrech mladého vědce Nicka Tatopoulose (Matthew Broderick), který před vznikem podobného příšery dávno varoval a charismatického vyšetřovatele jménem Philippe Roaché (Jean Reno). Času věru není nazbyt, protože Godzilla nejenže ničí co jí přijde pod tlapu, ale možná se chystá přivést na svět malá godzillata. To se nesmí stát, protože potom by nastal konec lidské civilizace.

zdroj: YouTube.com

Patriot (2000)
Benjamin Martin (Mel Gibson) je mírumilovný osadník, který chce své nejbližší za každou cenu uchránit před krvavými hrůzami koloniální války. Když ale jeho domov v Jižní Karolíně zpustoší anglická armáda, Benjamin Martin pochopí, že pouze nezávislost Spojených států zajistí jeho rodině klid a bezpečí. Z opatrného farmáře se stává legendární hrdina americké revoluce.

zdroj: YouTube.com

Den poté (2004)
Výzkumy klimatologa Jacka Halla (Dennis Quaid), naznačují, že by globální oteplování mohlo spustit prudkou a katastrofální změnu zemského klimatu. Všechno začalo, když se Hall stal svědkem odlomení ledové kry o velikosti Rhode Islandu z antarktického ledového pole. Na celé zeměkouli následovaly prudké změny počasí: v Tokiu padaly kroupy o velikosti grapefruitu, rekordy lámající hurikán řádil na Havaji, v Dillí napadl sníh a přes Los Angeles se přehnala ničivá série tornád. Profesor Rapsona (Ian Holm) potvrdil Jackovy nejhorší obavy: tyto prudké změny počasí jsou příznakem velké globální změny. Množství vody z tajících polárních ledovců narušilo mořské proudy stabilizující náš klimatický systém. Globální oteplování posunulo planetu na pokraj nové doby ledové, která nastane během jedné globální superbouře..

Zatímco Jack varuje Bílý dům před blížící se klimatickou změnou, jeho sedmnáctiletý syn Sam (Jake Gyllenhaal) uvízl v New Yorku. Obyvatelstvo je evakuováno na jih, avšak Jack míří na sever zachránit Sama. Ale ani Jack není připraven na to, co se stane - jemu, jeho synovi a jeho planetě.

zdroj: YouTube.com

10 000 př. n. l. (2008)
Člen horského kmene, mladý lovec DeLeh objevil tu nejsilnější vášeň svého srdce – krásnou dívku Evolet. Do vesnice jednoho dne vtrhnou neznámí nájezdníci a Evolet unesou. DeLeh se společně s tlupou nejodvážnějších lovců vydává po jejich stopách, rozhodnut jít třeba až na sám konec světa. Skupina nedobrovolných hrdinů se při svém putování musí utkat s šavlozubými tygry, prehistorickými stvůrami i sami se sebou. Na konci cesty je navíc čeká setkání se Ztracenou civilizací. Budoucnost prostých bojovníků spočívá v rukou představitele bohaté a silné kultury, jejíž pyramidy se dotýkají nebe. Hrdinové se musí semknout a utkat s bohem, který nemilosrdně zotročuje jejich lid…

zdroj: YouTube.com

2012 (2009)
Před mnoha staletími nám po sobě Mayové zanechali svůj kalendář s jasným datem, kdy končí, a popisem toho, co se odehraje. Do dnešních dní stejnou věc objevili astrologové, numerologové odhalili vzory, které ji předpovídají, geologové míní, že už k ní dávno mělo dojít, a dokonce ani vládní vědci nejsou schopni zamlčet katastrofu biblických rozměrů, která na naši planetu čeká v roce 2012. Proroctví, na jehož počátku stáli právě Mayové, je nyní podrobně zaznamenané, prodiskutované, rozebrané a prozkoumané. V roce 2012 zjistíme pravdu – varováni jsme byli.

zdroj: YouTube.com

Anonym (2011)
Film Anonymous zasazený do politické hadí jámy alžbětinské Anglie se zamýšlí nad otázkou, která mátla po mnoho století akademiky a brilantní intelektuály počínaje Markem Twainem a Charlesem Dickensem až po Henryho Jamese a Sigmunda Freuda, a sice: kdo byl autorem her, které jsou připisovány Williamu Shakespeareovi? Experti vedli mnoho debat, byla napsána spousta knih a učenci věnovali své životy zastávání nebo popírání teorií obklopujících autorství nejuznávanějších děl v anglické literatuře. Anonymous ukazuje jednu možnou odpověď, zaměřuje se na čas, kdy romantické a dobrodružné politické intriky, zakázané milostné pletky na královském dvoře a pletichy hrabivých dvořanů lačných moci a trůnu byly vystaveny na odiv na nejméně pravděpodobném místě: na londýnském jevišti.

zdroj: YouTube.com

Útok na Bílý dům (2013)
Režisér slavných akčních velkofilmů Roland Emmerich nás tentokrát zavede do Bílého domu. Mezi turisty podnikající prohlídku sídla amerického prezidenta je i washingtonský policista John Cale s dcerou.Dramatické okolnosti ho přinutí skočit rovnýma nohama do akce, aby zachránil nejen své dítě ale i prezidenta a postavil se přesile těžce vyzbrojené skupiny polovojenských útočníků.

zdroj: YouTube.com


Staňte se fanoušky těchto skvělých Emmerichovských trháků:
Fanklub Univerzální voják
Fanklub Hvězdná brána
Fanklub Den nezávislosti
Fanklub Godzilla
Fanklub Patriot
Fanklub Den poté
Fanklub 10 000 př. n. l.
Fanklub 2012
Fanklub Anonym
Fanklub Útok na Bílý dům

Zatím bez komentáře, buďte první!