Vše co jste chtěli vědět o Johnny Deppovi, aneb nejpodrobnější životopis u nás
zdroj: Profimedia

Vše co jste chtěli vědět o Johnny Deppovi, aneb nejpodrobnější životopis u nás

24. 10. 2017 – 10:31 | Magazín | Redakce Osobnosti.cz | Diskuze:

Johnny Depp patří bezesporu mezi nejoblíbenější a nejžádanější herce světa. Víte, jaké byly jeho začátky ve filmu? Víte, že je skvělý hudebník, a že v mládí nepatřil mezi nejvzornější teenagery, takže stačilo málo a místo na chodníku slávy, mohl svůj život strávit ve vězení? Přečtěte si o životě této superstar.

 Celý a nejpodrobnější životopis Johnnyho Deppa

Johnny Depp, vlastním jménem John Christopher Depp II., je americký herec, který se narodil 9. června 1963 v americkém státě Kentucky. Pochází ze čtyř sourozenců, z nichž je nejmladší. Jeho maminka Betty Sue Palmerová (1935-2016) byla servírka, tatínek John Christopher Depp (1938) byl stavební inženýr. V raném dětství se celá rodina velmi často stěhovala, žili společně na více než 20 různých místech a v roce 1970 se konečně usadili v Miramaru na Floridě.

Rodiče se rozvedli v roce 1978, když bylo Johnnymu 15 let. V této době měl našlápnuto spíše na dráhu kriminálníka, než filmové hvězdy. Bral drogy a kradl, kdykoli dostal příležitost.

V mládí miloval hru na kytaru a toužil stát se slavným kytaristou. Ve 12 letech začal hrát v různých “garážových” kapelách a v 16 letech dokonce opustil kvůli této vášni střední školu. Tento rozmar se mu ale během 14 dnů rozležel v hlavě a na školu se pokusil vrátit. Ředitel ho tehdy zpět nepřijal. Pokračoval tedy v hraní s kapelou Kids, se kterou se vydal do Los Angeles, kde se přejmenovali na Six Gun. Kapela se ale následně rozpadla. Depp začal spolupracovat se skupinou Rock City Angels, pro kterou napsal píseň Mary, která se objevila na debutovém albu Young Man’s blues.

Již v roce 1984, po seznámení s Nicolasem Cagem, získal roli v legendárním americkém hororu Noční můra v Elm Street (rež. Wes Craven). Po tomto filmu, začal obcházet herecké konkurzy a toužil po další herecké roli. Příležitost dostal o rok později ve filmu Soukromý víkend (rež. George Bowers). Roku 1986 se objevuje v televizním filmu Slow Burn (rež. Matthew Chapman) a následně dostává roli vojáka a tlumočníka ve velice populárním válečném dramatu Četa (rež. Oliver Stone). Tento film získal čtyři ceny Akademie. Následujícího roku hraje v seriálu Jump Street 21. Tato role jej ale nebavila a tak dělal vše pro to, aby jej vyhodili, což se mu podařilo relativně brzy.

Noční můra v Elm Street zdroj: Bontonfilm

Roku 1990 si nejprve zahrál ve muzikálové komedii Cry-Baby (rež. John Waters) drsného rockera a chuligána, který se zamiluje do bohaté a slušné dívky. Druhým filmem toho roku byl romantický fantasy film, který pojednává o nedokončeném umělém muži, který měl místo rukou nůžky, Střihoruký Edward (rež. Tim Burton). Při natáčení tohoto filmu se zamiloval do herečky Winony Ryder nejen vlivem scénáře, ale také ve skutečnosti. Střihoruký Edward byl ale také přelomovým filmem v jeho kariéře, protože ho zařadil mezi přední hollywoodské herce a odstartoval dlouhodobou spolupráci s režisérem Tim Burtonem. Během následujících 2 let se objevil pouze ve filmu Freddyho smrt - Poslední noční můra (rež. Rachel Talalay).

Rok 1993 přináší hned tři filmové příležitosti. Nejprve se objevuje v romantické komedii Benny a Joon (rež. Jeremiah S. Chechik). Následuje role ve filmu Co žere Gilberta Grapea (rež. Lasse Hallström), kde se objevuje v roli bratra mentálně handicapovaného chlapce Arnieho, kterého si zahrál mladičký Leonardo DiCaprio. Finále toho roku pak patří snímku Arizona Dream (rež. Emir Kusturica), kde je Alex (Johnny Depp) uspán a unesen do Arizony, kde se po jeho procitnutí začnou dít neuvěřitelné věci.

Co žere Gilberta Grapea zdroj: North Video  Celý a nejpodrobnější životopis Johnnyho Deppa

Zatím bez komentáře, buďte první!

Osobnosti a filmy v článku